Binanın asansör kartı yandı :S

Katılım
14 Eki 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar, sizlere birşey danışmak istiyorum burada soruma yanıt bulabilirim bence :S

Bir abimizin oturduğu binada tam nedenini bilmiyorum ama asansör kartı yanmış. Yüksek voltajdan kaynaklı olabilirmi sizce? söylemekte yarar var binada eski bir bina. Eğer yüksek voltajdan dolayı ise nasıl korunabilirim sonuçta bizim binada çok yeni sayılmaz evdeki elektronik cihazlar özellikle en sevdiğim bilgisayarım zarar görsün istemiyorum. Voltaj düşürücü prizler buldum internette ama duyduğma göre baya bi kaliteliymiş (dalga geçiyorum dandikmiş).

Sonrasında direk sigortaya takılan bir cihaz olduğnu öğrendim trimbox diye. Ayrıca bir kaç modeli var evim için ideal olan hangisi olabilir. İnternet sitesi -> trimbox



birde buna benzer ürünler varmı bildiğiniz fiyatlarıda yazmıyor ama uygunmu acaba
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
teşekkürler bu konuda pek bilgim olmadığı için direk sormak istedim
 
Sn.stajermuhendis,ben Trimbox'u önermiyorum.Nedenini forumda araştırırsanız bulabilirsiniz.Sizin bahsettiğiniz konu iç yıldırımlıklar veya aşırı gerilim ileticiler olarak bilinir.Bu konularda forumda geniş bilgiler daha önce çok kez paylaşılmıştı.Ama o daha önce paylaşıldı bu daha önce vardı cevapları ile yetinmeye gönlüm razı olmadı.Kısaca hatırlatmak gerekirse aşırı gerilime karşı koruma hem elektrik hatlarına hem telefon hatlarına hemde data hatlarına,tv hatlarına vs. uygulanmalıdır.Bu amaçla Citel,Phoenixcontact,Obo Betterman gibi firmaların ürettiği ürünler kullanılmalıdır.
 
Trimbox'ı bahse konu durumlar için güvenle kullanabilirsiniz, birçok asansör firması da zaten gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında 2015 yılından itibaren uygulama aşamasında iken Trimbox kullanmaktadır. bahse konu parafudrlar gerek B,C,D sınıfı gibi sınıfları gerekse çok iyi topraklama ihtiyaçlarından dolayı uygulamalarda zamanla ya işlevini kaybetmekte yada yanlış uygulamalardan dolayı hiç işlev görememektedir. Bu anlamda da hangi marka ve hangi çeşit Parafudr kullanmanız gerektiği hususunda yardımcı olabiliriz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,280
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst