bilgisayar power ile cctv kamera besemesi

Humanm

Üye
Katılım
25 Eki 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
47
merhaba arkadaslar
eminim guvenlik kamera sistemleri ile ugrasan arkadaslarin hep sorunu olmustur , uzun metrajli kablolamalarda malum amper kaybi bagiya oldugu icin ya besleme kaynagini yani kamera adaptorunu kameranin hemen yanina koymak yahut yuksek amperli adaptorler kullanmamiz gerekli ki hem maliyet acisindan hem zaman kaybina neden olan ekstra iscilikler hep dert olmustur.
gecenlerde bir arkadas bu sorunun cozumunu bilgisayar poweri oldugunu ki ortalama 25 Amper gibi bir cikis sagladigi icin ozellikle yeni teknoloji kameralarda (30-40 tane ince led İR yerine 1 veya 2 tane power led ) kullaniliyor ki bu nedenle fazla amper ihtiyaci duyuluyor ve bilgisayar poweri bu sorunn en ekonomik cozumudur . bu yontem turkiyede pek kullanilan bir yontem olmadigi icin daha kapsamli bir bilgiye ulasamadim bu nedenle bu konuyla ilgili ette gezinirken bu siteye uye oldum eminim sitede bulunan buyuk ustadlar bu konuda bana dolayisiyla bu sorunu yasayan tum meslektaslarima yardimi dokunur .
temel soru su;
bilgisayar powerinde bulunan cesitli cikislarda hangilerinde 12 volt voltaj ve kac amper bulunur?
2-bu cesitli cikislari nasil birlestirerek amper sayisini maksimuma yukseltilir ?
3-eger cikislari birlestirmek sozkonusu olamiyorsa hangi cikista istedigimiz voltaj ve amper bulunur?
4- bu cikislarin esi ve artisi hangilerdir yani kameralarin besleme kablosunun eksi ve artisini nasil baglarizr
4-
 
PSUdan gelen SARI kablo +12, Siyah kablo gnd hattıdır.

Aynı renk birçok kablo var, 4 pin güç soketlerinden birini kesip ordan güç alabilirsiniz.

20 pinli Soketin Tam Ortasında kalan yeşil kabloya her hangi bir siyah kablo ile kısadevre edince de psu çalışır.
 
Bilgisayar Psu'ları özellikle 10-20 dolara satılanlar belli bir süre sonra sorun yaratıyor. İkisi de aynı işi yapıyor gibi görünse de kaliteli bir SMPS adaptörden şaşmayın.
 
Kaş yapayım derken göz çıkarmayın bence . PSU'nun gücü bellidir 650 / 700 Watt civarı . Buda 5-6 Amper demektir . 25 Amperlik PSU nerede var ben hiç görmedim gerçekten de .
 
Kaş yapayım derken göz çıkarmayın bence . PSU'nun gücü bellidir 650 / 700 Watt civarı . Buda 5-6 Amper demektir . 25 Amperlik PSU nerede var ben hiç görmedim gerçekten de .

700 watt ÷ 12volt= 58 amper yapmazmi ben oyle biliyorum 700 waat pwrsuply lerin fiyatindan haberiniz varmi 500 watt bile olsa 41 amper yapar 12 volt icin pc power suplyler kat ve kat gucludur fiyat guc orantisida swic mod lara gore kat ve kat ustundur ben evimdeki ses sisteminde 3000 watt rms gucunde 12 volt oto anfisi kulaniyorum bes kanal tahmini 350 watt bir akim cekiyor ki buda yaklasik 30 amper yapiyor tam ses actigimda bile subwooferla kesiklik yapmiyor psu gercek 500 watt kulandigim sistemde oyle olmasa pclerdede swic mod adaptor kullanirlardi daha sessiz olurdu bosuna sogutma yapmamislar uzerine yani :)

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
Pardon ben 12 Volt kullanacağını unutmuşum :) . Toplam Amper olarak o guce ulasir ama farkli kanallari toplarsak ancak oyle . Tek kanal ustunden vereceğini sanmıyorum .
 
yorumlar icin tesekkur ederim sorunu cozdum zaten power uzerinde sema varmis onu kullanarak halletttim ve kesinlikle herkese tavsiye ederim fiyat acisindan ekonomik bir okadarda saglikli ve guvenilir bir cozumdur
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,831
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst