Benq G2400WA Monitör Menüsü Sürekli kendi kendine Açılıp kapanıyor

beyaz_01

Üye
Katılım
26 Şub 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar

Uzun bir süredir kullanmış olduğum "Benq G2400WA" monitörümde oluşan bir problemden bahsetmek istiyorum değerli yorumlarınıza ihtiyacım var yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Problem: Monitör Pc 'ye bağlı pc açılışta bir problem yok ancak windows masaüstü geldiği zaman Monitör Menüsü Kendi kendine açılıyor ve sürekli olarak "standart mode-picture mode-movie mode" gibi modları kendi kendine sürekli tekrarlıyor ekranın orta kısmında bu döngü sürekli devam ediyor. " Parlaklık menüsüne girince sanki tuş basılı kalmış gibi sürekli sola doğru işlem yapıyor parlaklığı en dibe çekiyor"

Denediklerim:
-Monitörün menü kartındaki tuş takımının bozulmuş olacağını düşünüp düğmelerin yer aldığı ufak kartın bağlantı soketini monitörden çıkarttım bu sayede bozuk bir tuş yada tuşlar var ise tekrar etmez diye, bu şekilde monitörü çalıştırdım ancak kontrol paneli sökük olmasına rağmen ekranda pop-up diye tabir edebileceğim menü geçişleri devam etmekte.
-Kondansatörlerden şüphelenip tamamına yakınını yeniledim, Problem devam etmekte.
-kontrol kartını tekrar bağlayıp zorda olsa menü içerisinden "All reset ..." Fabrika ayarlarına çevirdim. Problem devam etmekte.


İnternette aramalarımda genelde tuşların takılı olduğu kartı devre dışı bırakınca problemlerin çözüldüğü görünmekte ancak bendeki durum sanırım daha farklı.


"Temsili Resim"
60464
 
Tuş kartındaki yolları takip ederek hangi çipe gittiğini tespit et, tinerle veya IPA ile temizle pinlerine bak kontrol et. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst