Belli sayfa içinde yanıp sönen "plc no response" hatası

Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar;
S7/1200 ile Weintek MT8071IE panel kullanılıyorken panel kırıldığından dolayı değiştirdik fakat elimde IE yedek panel olmadığından MT8071IP panel kullandım. Program Tag düzenlemelerini falan yaptım. DB leri ayrı ayrı çekip tek tek gönderdim ve zaten nesne eklediğimde gereken tagları seçebildim. Fakat 1 sayfada "PLC NO RESPONSE" hatası yanıp sönüyor ve ekrana eklediğim nesneler görünmüyor haliyle. Diğer sayfalara geçtiğimde bu hatayı almıyorum ve paneli normal şekilde kullanabiliyorum.
Belilrttiğim ekranda kullandığım nesneler PLC tarafında DB üzerinde kontrol ediliyor, belli bir izin falan mı vermem gerekiyor diyecem ama başka sayfalarda da DB üzerinden kullandığım nesneler mevcut.
Problem devam ettiğinden, başka bir IE serisi bulup birebir programı attım, hata vermiyor. Ama IP serisi neden böyle bir hata verebileceği konusunda desteklerinizi rica ederim.. bende ona göre IE serisi ayrıca yedek tutayım gerekiyorsa
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,

İP serisi panel İE serisi panelin bütün özelliklerini desteklemez o yüzden projeye bakıp hata veren sayfayı incelemek lazım. Projeyi gönderirseniz baka bilirim yada olanak var ise PC bağlanıp bakabiliriz.
kolay gelsin.
 
Merhaba,

İP serisi panel İE serisi panelin bütün özelliklerini desteklemez o yüzden projeye bakıp hata veren sayfayı incelemek lazım. Projeyi gönderirseniz baka bilirim yada olanak var ise PC bağlanıp bakabiliriz.
kolay gelsin.

olabilir, çünkü IP serisi içinde parametre ayarlarına girdiğimde REÇETE sekmesi yok. ama bende aslında normal bir reçete kullanmıyorum ki, sadece data içine değeri yazıp gönderiyorum program içinden görünen.
PC bağlanabiliriz müsait olduğunuzda haber verirseniz, bende görmüş olurum neyi eksik yada yanlış yaptığımı.
 

ilginize teşekkürler fakat benim sıkıntım normal haberleşme problemi değil malesef. normalde haberleşme sıkıntım yok, sadece reçete ekranına geldiğimde hata penceresi periyodik olarak yanıp sönüyor. IE serisinden IP serisine dönüştürmüştüm paneli, tek sayfada aldığım bu hatayı, plc içinde dataları taşıyarak çözdüm. panellerin özelliklerini karşılaştırdığımda IP serisinde reçete özelliği olmadığını gördüm, ama benim programımda normal reçete olarak değil de birer kutucuk konulmuş, kutucuğa yazılan rakam plcye gönderilip DB içine yazılıyor. artık kutucukta MW kullandım ve move ile DB içindeki dataya yazdırdım. problemim bu şekilde çözülmüş oldu. he başka bir yöntemi varsa tekliflere açığım :)
 
İP serisinde reçete özelliği vardır sadece İE serisindeki gibi daha gelişmiş değildir.
 
İP serisinde reçete özelliği vardır sadece İE serisindeki gibi daha gelişmiş değildir.

tamam vardırda, hani iddaa etmek gibi olmasın ama sadece 2 kutucuk, birinde PLC üzerinden yapılan değer var yazma izni olmayan. diğer kutucuk ise kaç tane yapması gerektiğini yazdığı var ve haliyle yazma izni olan.
bunların kontrolu mekanik olarak yetki anahtarı ile yapılmış.
yazdığı değer DB içinde bir dataya yazılıyor, okunan da aynı DB içinde başka bir data.
benim anlayamadığım, bu şekilde bir durumda tek sayfada yaşanan "PLC NO RESPONCE" uyarısı. neden bu hatayı verir..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst