Beko siesta 10.3 şase TV UHF Devre Dışı Kaldı!

Doctor_x

Üye
Katılım
8 Eki 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar! Laptopu, Beko Tüplü TV ye bağlayayım dedim.Laptobun VGA çıkışından tv ye aşağıdaki aparatla bağlantıyı yaptım.

2dcikog.jpg


Fakat maalesef laptobun görüntüsünü aktaramadım!ATI Catalyst Control Center dan baya uğraştım ama olmadı.Bununla da kalmadı TV arızalandı.TV ye Scart girişnden Goldmaster uydu alıcısı bağlı.Şimdi AV modu da bozuk gösteriyor,AV den çıktığım zamanda hala receiverin görüntüsü geliyor:( Görüntü ise her iki modda da dalgalı! TV nin karıncalı UHF görüntüsü kayboldu yerine siyah ekran geldi.Üstelik AV modda hiç ses gelmiyor.

TV ye uydu alıcı takılı olmadan da sadece siyah ekran çıkıyor.Hem AV da hemde UHF modda.Karıncalı ekran yok oldu onun yerne siyah ekran çıkyor.Üstelik uydu alıcısının RF-out çıkışından hiç görüntü gelmiyor.Öylece siyah ekran çıkıyor sadece..

şase 10.3 pdf ekte

Ara Frekans Katı burası oluyor sanırım burdakı TDA4555 veya TDA4565 Bu Ara frekans katındakı elemanların hangisinin hasar gördüğünü nasıl anlayabılırım??

t979kp.jpg


2pzfm79.jpg
 

Ekli dosyalar

  • BEKO 10.3 CHASSIS TV SM.pdf
    1.8 MB · Görüntüleme: 8
ilk önce o tozları güzelce temizle.sonra devreleri yağsız tinerle yıkayın.arkasını kontrol edin lehim kırılması veya lehim bozulması oluşmuş olabilir tekrardan lehim geçin üzerinden.eğer sorun düzelmmesse tüpün arkasındaki kartı kontrol edin.onuda yağsız tinerle yıkayın
ve üzerinden tekrardan lehim geçin muhtemelen sorunnuz düzelecektir..

kolay gelsin.
 
ve düzgün scart kullan yani SCART X SCART HER 2 TARAFIDA SCART OLACAK SIFIR.

scart_kablo.jpg

BU KABLOYU KULLANMANIZI TAVSİYE EDİYORUM..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst