Beko No-Frost Sürekli Çalışıyor

oollccaayy

Üye
Katılım
21 Şub 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Kullanmakta olduğum Beko No-frost 9712 NF marka model buzdolabı geçen kış arızalandı. Gelen servis motorunda sıkıntı olduğunu söyleyerek motoru yeniledirler. O günden sonra dolapta farklı davranışlar gözlemlemeye başladım.

Geceleri geç yatan tiplerdenim. Bu yaz gecelerinde bu dolap bana yalnız olmadığımı yeterince hissettirdi. Kısaca bu dolap sürekli nerdeyse sürekli çalışıyor. Lys Veya KPSS ye soksak inanın derece yapardı.

Bu dolap ayrıca kimi zamanlar guruldama sesleri çıkartıyor. Aha bu sefer bozulacak diyorum ama sonuçta Beko maşallahı var...

Elektrik faturamız biraz yüksek geliyor. Bu dolabın bu performansı tedaş faturama ne kadar etki edebilir. Ayrıca bu dolabın derdi nedir?
 
guruldama sesi normal gaz içerisinde akış yaptıgı için duyabilirsiniz.diger bir seste arka kısımdaki tahliye hortumu hava alamıyorsa o zaman yapabilir osıkıntı değil.....uzun çalışmasına gelince .1.bu mevsimde sıcaklar fazla olduğu için uzun süre çalışabilir..2.termostat ayarı düşük olabilir bu durumdada sıksık durur çalışır,,çok çalıştığı için faturaya yansıyacaktır....ancak kpss ye girer kazanırsa memur olur faturayı öder herhalde :)
 
:)) Koptum yaa Teşekkürler Zeki01 gece gece iyi geldi. Memur olur maaşı öder :)) Yalnız şunu sorayım termostat ayarı nedir? nasılyükseltilir?
 
bozdolaplarında buzdolabının çalışma sogukluk ayarı yapmaya yarayan düğme diyebiliriz.dolap modellerine göre yeri değişiyor.dondurucu (üst) kısımda --soğutucu (alt) kısımda bulunur dijital dolaplarda kapı üzerindeki butonlarla da derece ayarı yapılıyor.dijitallerde termostat olarak değilde potansiyometre (ayarlıdirenç) kartı diyede geçer.....yardımcı olabildiysek ne mutlu bize... :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst