Batarya Şoklama

kuru tip akulerde soklama olur oda soyle elinizdeki aku12 voltluk ise kisa bir muddet icin 24 volt verirsiniz ..soklama budur..
 
Normal veya kuru aküleri şoklama denen bir efsane var.Bozuk bir aküye ne yapılırsa yapılsın bir fayda olmaz.Uzun süre şarj deşarj olmayan bir akü tembelleşir.Şarj tutmaz.Üzerinde ampermetre,voltmetresi olan ayarlı bir güç kaynağından 12 V.akü için 15 V.başlayarak gerilim uygulanır.Birkaç dakika beklenir akımda yükselme görülürse şarj başladı demektir.Akımda yükselme yoksa voltaj arttırılır.Bu voltaj 30 V. kadar olabilir.Arttırma esnasında akım görülürse o kademede biraz beklenip şarj kontrolu yapılır.Şarj başlamışsa kontrol altında devam edilir.30 Volta kadar şarj başlamazsa akü bozuk demektir.Akü bozuk görülürse + ve - uçlarına voltajı ters vererek deneme yapılır.Akım görülürse normal voltaj uygulanıp tekrar şarj testi yapılır.Şarj olursa akü kendine geliyor demektir.Şarj tutmuyorsa akü kesin bozuktur.Kolay gelsin.
 
Küçük bir katkı. Yukarıda anlatılan işlem normal olarak kullanılıp ömrünü tamamlayan akülerde fayda sağlamaz. Sadece alındıktan sonra uzun süre kullanılmamasından kaynaklı şarja başlamama durumlarında işe yarayabilir. Selamlar.
 
Söyleyen kişi sizi öldürmek istemiş gibi duruyor. İlginç!:):):):):):)
10vdc 220vac?
Asla denemememizi öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,179
Kullanıcılar
450,061
Son üye
bediraydogan

Yeni konular

Geri
Üst