Basit 3D yazıcı YAP..

samet2626

Üye
Katılım
20 Şub 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
31
3D Yazıcı yapmak için hangi malzemeleri almanız gerekiyor.Elektronik ve mekanik malzemeler hangileridir?
İ3 prusa yazıcı malzemeleri için
Ucuz yoldan 3d printer için
https://www.makroelektro.com/ucuz-maliyetli-3d-yazici-yap/
 
Merhaba Samet.

Ben de uzun zamandır kendi projemi yapmak için hazırlanıyorum.

Söz meclisten dışarı, eli alet tutan herkes 2 video seyredip ne kadar basit diyerek malzemeyi alır yaparım diyor. Bu tarif, aynı BEN. Kimse üzerine alınmasın lütfen. Aşağıda bir adet 3d yazıcı için harcadığım zaman ve emeğin sonucunu aktaracağım.

En ucuza mal ettim dediğin i3 muadili sistem için herşeyi kendin alırsan aliexpress'de hazır satılanlar kadar para harcarsın. Verdiğin linkte de söylemişler. Tabi her aldığını kullandığını varsayıyorum. İlk deneyemleyen biri olarak herşeyi doğru alabilir misin? (Ayrıca sitedeki fiyatlar güncel mi? Bence kontrol et. Ankara da neredeyse her shield 25 TL den başlıyordu.)

Fiyatlar sanırım oynak. Verdiğin sitede malzemeleri üstün körü saymış. (Ölçü yok ama 200x200x200 gibi. Çok incelemedim, adamlara haksızlık da etmiyelim uğraşmışlar, sağolsunlar.)

Ben de malzeme satın aldım. Sonra da gittim aliexpress den hazırını aldım. :rolleyes: Tavsiyem ilkini hazır al.

Neden hazır kit?

Öncelikle, ilk bakışta anlaşılmayan, ilk kurulumda farkedilmeyen, "neden iyi basmıyor?" dedirten -tabi çalışırsa- ve cevap bulmakta zorlanacağın o kadar şey varki! İlerleyen günlerde "aa, şu parça kırılmış, esniyor veya oynuyor" "bb yahu bu motor bu mil yanlış oldu hassasiyet çok fena, değiştirmek gerekiyor" ... gibi liste uzar. En basitinden "upgrade prusa i3" yaz ve sonuca bak. İnan para tuzağı :p

Önemli nokta, hazır kit satıcılarının reklam amaçlı diğerlerinin kötü yanlarını ve kendi mallarının iyi yanlarını vurgulamaları. Karşılaştırma imkanın doğar bilgin artar. Hem parçaları tanırsın hem de fiyatları öğrenirsin. Ali'ye bakmanı tavsiye ederim.

Nereden hazır kit?
- Aliexpress, banggood, gearbest vb. yabancı siteler
Tam bir kumar. Gelen malın çalışıp çalışmayacağı, parçaların eksik olup olmadığı, kargoda zarar görüp görmeyeceği, GÜMRÜK sorunları ve liste uzar. Ben daha önce Ali den aldım. Vergi sorunu değil dediğim, gümrükten çıkabilme hikayesi. Malın fiyatı yüksek olduğu için her halükarda gümrük vergisi çıkıyor.

- Yerli siteler
Yabancılara nisbeten biraz daha pahalılar ama karşında muhatap var. Tüketici hakları var. Teknik destek var. Benim aldığım zamanda İzmir de 1 metre t8 için 100 tl, 1 tane t8 somun için 50 tl istediler. Ali den 100 tl ye her eksen için milini somununu kaplinini aldım.

Amma da çok laf ettim. Benim aldığım zamanda böyle bir başlık ve iyi bir içerik bulamamıştım. İyi ki açmışsın konuyu. Teşekkürler.

Soruna cevap:

Şunu şunu al yoluna bak diyebilirdim. Ama motoru 4 adet nema 17 al deyince hangisini diye sormaktan kendimi alamıyorum. Motor sürücüsünü a48xx al deyince peki drv88xx noluyor demeden de duramıyorum. T8 lead screw al deyince kaç başlangıçlı da demek gerekiyor. Anti-backlash nedir, ne işe yarar, gerçekten işe yarar mı, kullanmalımıyım?

Malzeme fiyatları bir birine yakın. Atıyorum, toplam 1000 TL ise 1200 TL ye daha iyisine sahip olabilirsin. Veya ekranı 2 satır LCD olacağına grafik ekran olabilir. (Çok farketmez deme, ediyor) Tepsi MK3 olabilir çift voltajlı olabilir, cam yüzeyli olabilir...

Neyse. İnşallah kafayı karıştırmadan fikir verebilmişimdir.

NOT: Sorunu biraz daha özelleştirmen gerekiyor.

Örneğin,
- amacını ortaya koyup boyutlarını, ("ucuz yoldan" yeterli değil. Çinli tekerle lassa yı karşılaştırır gibi olmuş)
- ölçülerini belirleyip alternatifli şase tipini,
- hassasiyet konusunda lead screw mi kayış kasnak mı
- motor seçimi,
- motor için sürücü kartlarını
- anakart seçimi (online, offline, all-in-one, modüler vs)
- tabla (heatbed) seçimi
- güç kaynağı
(şimdilik aklıma gelenler bunlar)

sorabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst