B43L 8752 5S Beko TV'nin ekranı darbe almış gibi görünüyor.

malik528

Üye
Katılım
30 Mar 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba, tv ekranının üst tarafında -genellikle beyaz zeminde belli olan- gri bulutlar vardı.
Bu gri bulutların toz olduğunu düşünerek tvnin içini açtım. alttaki beyaz panelin üstünü çok hafif bir şekilde sildim. youtubeda gördüğümde beyaz panelin katmanları varmış, o katmanları hiç oynamadım sadece en üsttekinin yüzeyini hafifçe sildim. Sonra tvyi tekrar toparladım. Ancak gri bulutlar gitmedi ayrıca tvnin sağ altı buzlu cam darbe almış da çatlamış gibi duruyor. Ayrıca tvnin altında yatay olarak siyah çizgiler belirdi. Bunu nasıl çözebilirim. En dıştaki siyah panelin iç yüzeyini silmedim.
Bu iç yüzeyi ve beyaz paneli tekrar mı sileyim? Eğer çok zor derseniz servise veririm. (garantisi yok.) Ancak o zaman bir şeyler öğrenmiş olmam. Elektrikli aletlerle uğraşmaktan hoşlanıyorum. Öncelikle kendim tamir etmek isterim. TVnin fotolarını ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20230228_201625_HDR.jpg
    IMG_20230228_201625_HDR.jpg
    196.1 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20230228_201709_DRO.jpg
    IMG_20230228_201709_DRO.jpg
    223.5 KB · Görüntüleme: 27
Eğer ekran darbe almış ve çatlamış ise yeni bir televizyon alın.Çünkü en ucuz ekran 3.800 Lira.Darbe almamış ve çizgi var ise T con kartı arızalı.
**ekran darbe sonrası çatlamış.O kadar hassastır ki çatlağı büyütüp mevcut durumdan da olmamak lazım.
 
Maalesef ekranınız sağ alt köşeden darbe almış kırılmış bunun tamiri mümkün değil yenisiyle değişmesi gerekli.
 
Eğer ekran darbe almış ve çatlamış ise yeni bir televizyon alın.Çünkü en ucuz ekran 3.800 Lira.Darbe almamış ve çizgi var ise T con kartı arızalı.
**ekran darbe sonrası çatlamış.O kadar hassastır ki çatlağı büyütüp mevcut durumdan da olmamak lazım.
Dün TVyi tekrar açtığımda siyah panelin çatlamış olduğunu gördüm. Gri bulutları sileceğim derken farkında olmadan siyah paneli çatlatmışım, çok üzüldüm, ne an çatladı hiç bilmiyorum. TVyi böyle kullanacağım elektriksel sorun olmaz değil mi? Kısa devre, patlama, vs? @serkan_48
Mart 2019da memur olup il dışına çıkıp tek başıma ev yönetirken ilk aldığım (Nisan 2019da aldım) eşyaydı. Ben nasıl değiştiriyim şimdi bu tvyi. : (
Üstatlar bir şey itiraf ediyim... Küçük elektrikli aletlerin içini açıp temizlemek, parçalarına ayırmak, monte etmek çok hoşuma gidiyor ama açtığım eşyaların yarısını mundar ediyorum. Bundan dolayı kendimi çok beceriksiz afedersiniz saf salak olarak görüyorum.
Ancak bekoya bir konuda çok kızdım. ekranın gri çerçevesi arkadaki siyah kapağa öyle bir tırnaklanmış ki, açarken çat çat kapatırken çat çat ses çıkarıyor ve açması gerçekten çok zor. Youtubeda bir kanalda gördüm sanırım Vestel idi, adamlar ne güzel vidalamışlar, vidaları sökünce çerçeve açılıyor. Belki ben o an kırdım. Beceriksizliğime hatama kılıf uydurmuyorum ama gerçekten açılışı çok zor eminim serviste de zorlanıyorlardır.
 
Son düzenleme:
Servislerde özel aparatları kullanıyor olabilirler.

Bu şekli ile kullanımı bir sorun olmaması lazım. Değerli ustaların da yorumlarını alalım.
 
Çok geçmiş olsun.Kullanımda herhangi bir sorun olmaz.Sizden ricam tekrar açmamaya çalışın,çünkü tümden kırılabilir ve çatlaklar ekranın birçok yerine yayılır.Merter elektronik'te panel satılıyor isterseniz tv kodu ile bakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst