Büyük Projelerde Sayaç Abonelikleri ( Kamuda çalışan biri var mı?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
merhaba. Örnek bir kamu projesinde sayaç abonelikleri nasıl yapılıyor?

Benim bildiğim belediyeden sayaç aboneliğini başlatabilirsin yazısı ve yetki belgesi alıyorsun mütahit tarafı olarak. Sonra projenin ruhsat projelerini alıp Tedaş'a yada ona bağlı birime gidiyorsun. Ondan sonrasını bilen var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
büyük projeler derken? büyük site konutları trafo devir işlemiyle yeni aboneliğe geçiş işlemi gibiyse istediğiniz, prosödürü anlatabilirim
 
Öncelikle tesis için dağıtım şirketinizden enerji müsadesi alıyorsunuz.Daha sonra devredeceğiniz trafoyu düzenliyor ve konutların enerji aldığı panoları standartlara uygun hale getiriyorsunuz. Sayaçları toplu bir hale getirerek dışarıda olacak şekilde parsellere toplu sayaç panoları koyuyorsunuz. Tabi herşey hesaplara standartlara göre işin durumuna göre tesisi yönetmeliklere uygun hazırlamanız lazım buna göre de teklif vermelisiniz. Bence işe başlamadan önce her ev için sigortadan aç kapa yapın hattı teyit edin eğer mevcut hattı kullanacak iseniz çünkü eski tesisler birbirine atlama çıkabiliyor size sorun yaratır.Bu arada da her abone için iş başlama formu, iş bitim formu, elektrik iç tesisat muayene formu(emodan alabilirsiniz) , topraklama ölçüm raporu hazırlayıp evraklarınıza koyuyorsunuz .Ve yapacağınız işin örneğin sitenin projesini yönetmeliğe uygun halde çizip dağıtım şirketine imzalatıyorsunuz. Tabi bunlara imza atabilme yetkiniz olmalı. Abonelerden ise konutunun tapusu, daskı, iskanı ve kimlik fotokopilerini iki kopya olarak alıyorsunuz. (eğer abone evinde yoksa noter onaylı vekaletname bırakmalı ki genelde üstünden atmak için bütün site sakinleri mühendise vekalet verir) Bulunduğum bölgedeki dağıtım şirketi adm olduğu için bu kopyaların biri adm diğeri aydeme gidecek şekilde dosyalanır.Ayrıca adm her abone için dağıtım sistemine bağlantı dilekçesi, aydem içinse perakende satış sözleşme formları doldurulur. Bu evrakları pano pano ayırıp dosyalayın ve her bir ada için birer klasör olarak ayırın.Her bir abone için bulunması gerekenler:iş başlama, iş bitim, tesisat muayenem topraklama formu ve tapu kimlik dask iskan vekaletname ve bağlantı dilekçesidir.Herşey hazırlandıktan sonra dağıtım şirketinden sayaçlar alınır yazmayacak şekilde bağlanır ve kontrol için eleman çağırılır.Tesis kontrol edilir.Eksik yoksa abonelik numaraları yapıştırılır, sayaçlar yazacak şekilde bağlanıp mühürlenir, seri noları mühür noları ve abonelik noları iş bitim formuna yazılır ve herkes için tesisat kontrol föyü doldurularak meskenlere elektrik sayaçtan bağlı ve sayaç endeksleri 0 notları düşülür.Kontrolcü Eleman trafo bilgilerini (konum koordinat cart curt) alır. Eski x5 sayacın endekslerini alıp devreden çıkartır .Varsa kompanzasyon boşaltılır. Trafo aydeme geçirilmiş olur.Bu aşamadan sonra top dağıtım şirketindedir.Dağıtım şirketi sistemden abonelikleri alır. Kişi gider bireysel olarak da bunu gerçekleştirebilir.Tavsiyem şudur daha sonra işi aldığınız yerin oyuncağı olmamanız için bence işe başlamadan önce eksikler çok iyi belirlenmeli ona göre teklif verilmeli.Site içi çatışmalar bile size zarar verebilir. Herşeyi gözden geçirip öyle işe başlayın. Atladığım şeyler olabilir eksik olduğunu düşündüğünüz şeyi sorabilirsiniz yanlışım varsa affola..
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst