Böylesine aşırı değişken yükün çözümü varmıdır? (video)

uzmansel

Üye
Katılım
1 Eki 2006
Mesajlar
297
Puanları
6
Ölçüm bir diyaliz merkezinden. Diyaliz makinelerinin kartları sıklıkla yanıyor. Sistemde mikro işlemcili servo regülatör var ama Böyle bir yükte haliyle pek işe yaramıyor. ???
http://www.izlesene.com/video/amator-degisken-yuk/1161956
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Benim kompanzasyonla ilgili bir sorunum yok. Bu merkezde kurduğum kompanzasyon endüktif ve kapasitif yüzde 11 lerle gidiyor yani güzel. Benim sorunum Bu kadar dalgalanmayı engelleyebilecek bir sistem varmıdır? Bu kadar değişken yük olunca haliyle voltajdada anlık değişmeler oluyor. Bunu regülatör kontrol edemiyor. Ben hiç duymadım ama belki burada bilenler vardır diye sordum.
 
Yükün değişme hızında bir sorun yok iyibir Online UPS alırsanız sorununuz kalmaz gibi geliyor. 40 Amperler kadar akım çıkıyorsa en az 15kVA lık monofaze çıkışlı bir UPS e ihtiyacınız olacaktır. Yanlız UPS seçimi yaparken mutlaka crest faktörünün 6 yada daha büyük ve çıkışında da mutlaka galvanik olarak izole bir UPS tercih etmeniz gerek. Edirne deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde benzer bir UPS'miz bulunmaktadır.
 
Teşekkürler hocam. Yani regülatör yerine ups bağlasak bu sorun (kart yanma olayı) çözülür?
 
aşırı dalgalanma sanki şantiye elektriğini gösteriyor
bence ana besleme kablon kesiti düşük gibi
bu dalgalanma bundan kaynaklanıyo
buarada ilerleyen zamanlarda ups in
kitlenmesine veya arızasına sebeb olabilir
bence besleme kablolarının degişmesi gerekiyor
bu dalgalanmayı kompanzede ayarlayamazsın
sadece bi görüş ve deneyim
 
Ölçüm bir diyaliz merkezinden. Diyaliz makinelerinin kartları sıklıkla yanıyor. Sistemde mikro işlemcili servo regülatör var ama Böyle bir yükte haliyle pek işe yaramıyor. ???
İzlesene.com : Video - değişken yük

sn uzmansel;
Regülatör güç değerleri nedir? Ve sistemin çektiği max. akım nedir? Bu veriler olmadan tavsiye yapmak zor.
 
pekı kartaların guc katımı kontrol katımı yanıyor entegreler yanıyor ıse parazıtten dolayı olabılır bınanın gırıs topraklamasını kontrol edın ve cıhazların topraklamasını kontroo edın
artı dıyalız merkezı oldugu ıcın entegrenın eprom hafızası sılınıp programın bır anlık sapıtması kartı yakabılır
 
bence ups'i koruma amçlı kullanmalısın ama sisteme otomatik servo regülatör uygulamalısın buna benzer bir sorunu medicine hospitalde çözüme kavuşturduk.iyi çalışmalar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst