Aygıt yöneticisinde laptop kamerası gözükmüyor

Merhabalar,

Aygıt yöneticisini açtığımda laptop sabit kameramın sürücüsünü bulamıyorum. Daha önce diğer birimler altında çıkıyordu şu an diğer birimler diye bir şey de çıkmıyor.
Sırf bu sorunu çözebilmek için tekrardan usb den format attım ancak hala kamera bulunamıyor uyarısı alıyorum.
Yardımlarınızı rica ediyorum
Merhaba,
Sorununuz çözüldü mü bilmiyorum ama bazı notebook modellerinde kamera, bluetooth, wifi vb. modüller , enerjiden tasarruf, güvenlik, sağlık vb. sebeplerden dolayı ilgili modülün enerji kullanımını kesmek için modülü harici bir anahtar yada fonksiyon tuşlarına atadıkları kısayol ile kapatıp açmaktadırlar. Bu bahsettiğim kapatıp açma, ekranda (ilgili modülün üzerine gelen bir çarpı simgesi gibi) sadece görsel olarak değil donanımsal olarak ilgili modülün enerjisini yada haberleşmesini kesme şeklindedir. Yani özetle sizin bu model içinde aynı durum söz konusu olabilir. Bilgisayarınızın hotkey yani fn kısayol tuşlarının driver'ını yükledikten sonra, fonksiyon tuşlarından kamera tuşuna basın. Bilgisayarınıza yeni bir donanım takılması gibi ses gelerek bir kaç saniye içerisinde ilgili driverlarını yükleyip aygıt yöneticisi penceresinde size gösterecektir.
Bu bahsettiğim hadise her model yada marka notebookta olmayıp, bazı firmaların bazı modellerinde bu şekilde bir mantıkla çalışmaktadır. Aslına bakılırsa gayet mantıklı ve güzel bir sistem ama daha önce karşılaşmayan biri için yeterince sinir bozucu bir durum olabiliyor :)
 
x.PNG
 
Sorun buna benzerse, bazen kamera sürücüsünü güncelledikten sonra sorun çözülebilir. Birkaç ay önce karşılaştığım aynı sorun ve dizüstü bilgisayar kamera sürücüsünü güncelledikten sonra sorun çözüldü.
 
10 ve Linux dışında çalışması zor 11 de çalışır ama 7,8 ile zor 10 kur yada Linux Mint Mate.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst