aydınlatma tekniği ile ilgili bir soru

kiki6985

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar aydınlatmada renksel geri verim ne demektir yardımcı olursanız sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Renksel geriverim, kaba bir ifadeyle, nesnelerin, gun isigi altindaki goruntulerine yakinlik derecesidir. Bildigimiz gibi, aydinlatma armaturleri ile yaptigimiz aydinlatma dogal degil ''yapay'' bir aydinlatmadir.Bir nesneyi, sahip oldugu gercek cizgiler ve gercek renkler ile ancak ve ancak gun isigi altinda gorebiliriz. Bu degere Ra ismi verilip Ra=100 denilmis. Demek ki bir nesne en iyi gun isiginda gercek haliyle gorunur ve isik geri verimi = 100 dur. Aydinlatma armaturleri ise, 100 degerine ne kadar yakin bir goruntu saglayabiliyorsa, renksel geriverimi o derece yuksektir deriz.
Ornegin Sodyum buharli lambalar, sari renkte isik verirler. Bu yuzden, aydinlattiklari nesneleri, gercek renkleri ile degil, sarimsi renklerde gorebiliriz. Dolayisiyla sodyum buharli lambalarda , iyi bir ( Ra=39 ) renksel geri verimden bahsetmek pek mumkun degildir.
Diger bir ornek ise magazacilik sektorunden verilebilri :
Mağazacılık / Perakende sektörü gibi ürün teşhirinin oldukça önemli olduğu noktalarda , asagidaki tabloda belirtilen yüksek renksel geriverime sahip 1A ve 1B grubuna dahil lambalı aygıtlar kullanılmalıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,333
Mesajlar
916,777
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst