Ayaklı vantilatör aşırı hızlı çalışıyor. Nasıl çözülür?

vedatkanka

Üye
Katılım
17 Eyl 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Konu başlığını jenerik olarak belirledim. (Google aramalarında kolay bulunması için)
Çünkü aşağıda anlatacağım sorunu yaşayan çok kullanıcı var ve doyurucu bilgi yok. Çok açık biçimde yazacağım.

Ürün markası : Rubenis Rubenis RBS-20 (Ayaklı klasik vantilatör)
Güç : 50W
Hız ayarı : 3 Kademeli hız kontrol şalteri (Minik bir pako şalter)

Öncelikle mesleğim elektrik yada elektronik değildir. Fakat temel elektrik terimleri yada çok rastlanan parçaların isimlerini bilirim. Yardımcı olmak isteyen sevgili arkadaşlarımdan rica etsem, hem bu konuyu arama motorundan bulan insanlarında rahatça anlaması için, çözüm yolunu gerekli malzemeler ve yapılması gerekenler hakkında yazabilirse, bu soru ve çözümü amacına net olarak ulaşmış olur.

Soru : Ayaklı vantilatör (Yukarıda ürün adı yazılı) 3 kademeli hız ayar düğmesi ile yaklaşık 4-5 yıldır sorunsuz olarak kullanmakta olduğum bu cihaz, 2-3 gündür; Birinci kademede bile motoru çılgınlar gibi dönüyor ve üçüncü kademeden bile hızlı çalışıyor. Hele üçüncü kademeye aldığımda ise korkunç hızlı dönüyor. Sanki pervane yapraklarını kopartıp atacak gibi. Sevgili dostlar, daha önce motor üzerindeki 1,5mF 450W Kondansatör'ü değiştirdim. Yaklaşık 1 yıl önce. Çünkü motor kalkış yapmıyordu. Kondansatörü yeniledikten sonra eskisi gibi devam etti. Fakat şimdi bu hız sorunu ile başım dertte. Yaz mevsiminde çok kullanışlı biliyorsunuz. Yenisini almak için bütçeyi zorlamam gerekiyor.

Rica etsem, konu hakkında bilgisi olan sayın Kontrolkalemi sakinleri yardımcı olabilir mi?

Şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Herkese iyi forumlar.


EKLEME : Sayın Kontrolkalemi sakinleri; Vantilatörün içindeki motor bunun gibi. Diğer yanında 1.5mF 450W Kablolu kondansatör bulunmakta. Birde ürünün enerji girişinde 3 konumlu hız ayarı yapılabilen minik bir pako şalter benzeri anahtarı bulunmaktadır. (Kondansatörü yenileyeli 1 yıl oldu) Ayrıca 3 Hızlı anahtar ve motor ilk alındığı tarihten beri değiştirilmedi. Ek bilgi olarak belirtmek istedim.
 

Ekli dosyalar

  • rbs-20 Motor.jpg
    rbs-20 Motor.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 16

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst