ayırıcılarda neden elektrostatik..??

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dış etkenlere ve paslanmaya karşı elektrostatik toz boya kullanilir.Ozellikle ayiricida meydana gelebilecek arklarin sebeb olacagi boya korozyonunu onlemek amaciyla elektrostatik toz boya kullanilir.Normal boyama isleminden kat kat daha uzun omurlu olur.


elektrostatik toz boyanin normal bir sprey boyamadan farki ise:
Elektrostatik yüklenen toz boya kaplanacak malzemeye “sarma” etkisi ile tam olarak yapışır. Toz boya ile topraklanan yüzey arasında boyanın eksi (veya artı) yüklenmesinden dolayı bir çekim meydana gelir ve boya malzemeye elektrostatik olarak yapışır .Ve malzemenin dis etkenlerden maruz kalacagi kuf ve pas gibi olumsuz kosullara karsi omru uzatilir.
 
sağol musa hocam ) okulda da anlatsaydın olurdu bunu bana )))))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…