ayırıcıların yangın çıkartma ihtimali varmıdır

Bütün cevaplara katılıyorum.Çözüm olarak ayırıcı direğinin dibine beton veya mıcır kaplayıp gerekli zamanlarda da ot temizliği yapılmalı.Ayırıcı direklerinin dibinde kuru ot varsa erde geçte mutlaka yanar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elek ' Alıntı:
evdeki sigortalara tel sarılması olayı vardı.ama OG de tel saranlar var demekki.
bunu da öğrenmiş oldum. :eek:

Biraz özeleştiri gibi olucak ama şöyle izah edeyim : Bizler sonbaharda yağmurlar başladıktan sonra bir günde bazen on direğe tırmanmak zorunda kalabiliyoruz bu sebeplede çoğu zaman atık sigortaların yerine tel sarıp işi bir an önce bitirme derdine düşüyoruz. Bilidiğiniz gibi sigortaların içlerinde kum var ve attıklarında camlaşıp kalıyor ve yangın çıkarma tehlikeleri minimum oluyor. Ama sardığımız teller zaman zaman akkor toplar halinde yere düşebiliyor buda yangına sebeb veriyor ..
Keşke tel sarmayıp sigorta taksak ama bunu ne müşteri istiyor (3x25(TSE siz)=75 YTL) nede bizler. Ağır ve uzun sigortalar direğe tırmanırken bizlere çok engel oluyor ve bile bile hata yapıp ,doğabilecek bir felaketi göz ardı ediyoruz...(Çuvaldız Kendime..)
 
Genelde geniş kanatlı kuşlar çıkarıyor yangınları. Direkte kanatlarını açınca 2 faza kapılıp ölüyor. tüyleride arktan dolayı tutuşup ot, ekin vb. yakıyor.
Keşke tel sarmayıp sigorta taksak ama bunu ne müşteri istiyor (3x25(TSE siz)=75 YTL) nede bizler
Sahada çalışıp ta ayırıcıya tel sarmayan yok galiba.
Bizim tarife de şöyle: 3x10 (sigorta)+20 (direğe çık-in)=50YTL. Sigortalar Çorumdan (Gelişi 6 YTL)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst