Autocad Ölçülendirme Yardım

xmanxman

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar çok basit bir soru ise kusuruma bakmayın ama bildiklerimide karıştırdım:).Sorum şu. Autocadde bir elektrik projesi çizmek istedim,netten bulduğum bir mimari projede sadece 1 odanın metre karelesi verilmiş diğerlerinin ki yoktu.Bende mimari projede Dimension kısmından yapılmış ölçümlere göre yapayım dedim.Ölçek 1/50 olarak verilmiş ve dimensiondan çıkan değerleri 50 ile çarpıp metreye çevirdiğimde sonuç yanlış çıkıyor ancak dimensionda çıkan değeri 100'e bölüp en ve boyu çarptığımda mimarın yazdığı değerle aynı metrekare çıkıyor.Acaba bilmediğim bir şey mi var.yardımcı olursanız sevinirim.
 
autocad'de ölçeklendirme 2 çeşittir.
1. seçenek proje 1:1 oranında ölçeklenmiştir. çıktı alırken istenilen (1/50) oranına ölçeklendirilerek çıktı alınır.
2. seçenek proje istenilen ölçekte çizim yapılır. ve ölçeklendirme yapmadan çıktı alınır.

genellikle 1. tercih kullanımı yaygın olur. okuduklarımdan çıkardığım sonuca göre sizin elinizdeki mimari projede bu şekilde yapılmıştır.

odaların metrekaresini bulmak için aa komutunu kullan. fare ile odanın köşelerini sırası ile tıklarsın enterlersin odanın alanı verilir.

kolay gelsin.
 
çok teşekkür ederim verdiğiniz bu değerli bilgi için.
 
selam autocad 2009 da amatörce çizimler yapıyorum değer vermeden çizim yaparken sorun yok .fakat şöyle bir sorunum var line komutunda değer girerek çizim yaparken (örneğin 20 yazarsam çizgi ekranın sonzuz bir yerlerine kadar gidiyor ) ekrandaki çizgi boyu nu nasıl ölçülendiririm vede bunu nasıl ayarlayabilirim şimdiden teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,851
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst