Atv32 Can bus AO1

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan egypt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

egypt

Üye
Merhabalar sistemde atv32 sürücüsü can bus haberleşerek çalışıyor.

Sürücünün cıkış frekansını 0-10vdc olarak ao1 cıkısından almak istiyorum
AOI içi No olarak secili
Bunu OFr olarak şecmeme izin vermiyor sebebi nedir?

Merhabalar sistemde atv32 sürücüsü can bus haberleşerek çalışıyor.

Sürücünün cıkış frekansını 0-10vdc olarak ao1 cıkısından almak istiyorum
AOI içi No olarak secili
Bunu OFr olarak şecmeme izin vermiyor sebebi nedir?
Sürücünün kontrol modu haberleşme ile operatör paneli üzerinden seçilmiş ise bahsettiğiniz aksiyona izin vermiyor olabilir. Menüye hakimseniz üzerinden kontrol moduna alıp tekrar deneyebilirsiniz. Ama değilseniz kurcalamayın bence.

abi neden böle bir şey yapıyorsun can openden haberleşiyorsan orda o bilgi var zaten ?
aanlamadım ne yapmaya çalıştığınızı anlatırsan yardımcı olmaya çalışayım..
can openle haberleşip sana bilgi veriyor plcye o bilgiyi alkullan ..

Sistem kitli yazılıma giremiyorum. Makina ana motorunun hızını başka bir sürücüde referans olarak kullanmak istiyorum bundan dolayı

Sürücünün kontrol modu haberleşme ile operatör paneli üzerinden seçilmiş ise bahsettiğiniz aksiyona izin vermiyor olabilir. Menüye hakimseniz üzerinden kontrol moduna alıp tekrar deneyebilirsiniz. Ama değilseniz kurcalamayın bence.
Bu yüzden bilgi topluyorum yanlış birşeyler yapmayalım.

şimdi arkadaşım yapman gereken can opemden aldığın veriyi plcde işleyip scla edip diğer yere referans olarak göndermek . ha plcde analog output yok diyorsan şöyle yapacaksın
1- output confgirasyona geleceksin
standardı not assigmenttir ataanmamıştır yani ona atama yapacaksın ona o fr (output frequancy atayacaksın bölece analog output sana frekansla eşleşecek ordaki scala sana onu verecek ,
2 - analog output 1 tipini ao1t seçeceksin voltajmı akımmı voltaj sana 0 10 volt verir akım 4.20 miliamper verir 0 u voltaj verir o r akım verir

şimdi outputu istediğimiz gibi ayarladık geldik bunları scale etmeye
3 ardından 4 tane parametre var
eğer voltajı seçmisen u low u high tan belirleyeceksin yani 03 voltmu 05 voltmu 0 10 voltmu ne kullancaksan high ve low yok akımı seçmişsen ordan roh1 l ov ve highi ayarlıyacaksın ..
şimdi almamız gereken değeride aldık
son 1 işimiz kaldı
4 bu değeri scala edeceksin yanlız dikkat et diğer bu outputu giriş olarak kullandığın yerde atynı skala değerşleri olmalı
yani atoyorum şimdi ben 0 5 volt analog çıkış istiyorum diyelim tamam motorumunm frekans ayarınıda min 0 max 2000 devişr ayarladım şimdi benim frekans rangim bu oldu analog outputumun 0-5 ayarladığım zaman 0 da 0 5 voltta 2000 devir demektir bu bu parametre önemli

alttada 2 tane scale parametren kaldı .. onlarıda yaparsan . sıkıntı yok ..

birde bir geriçekilme parametresi var fall back aof1 bun parametrede değişiklik yapman gerekir bunu yes yaptığında yesse no yaptığında bu parametre sana açılacaktır.
kolay gelsin
ama plcin varsa onuda can busla kontrol ediyorsan diğer sürücüyü direk burdan okuduğun değeri diğer sürücüye referans yapman mantıklı yok analıog çıkışın varsa plcnde canopenden okuduğun değeri scale edip analog değer elde etmek daha sağlıklı .

genede tasarruf senin kolay gelsin

şimdi arkadaşım yapman gereken can opemden aldığın veriyi plcde işleyip scla edip diğer yere referans olarak göndermek . ha plcde analog output yok diyorsan şöyle yapacaksın
1- output confgirasyona geleceksin
standardı not assigmenttir ataanmamıştır yani ona atama yapacaksın ona o fr (output frequancy atayacaksın bölece analog output sana frekansla eşleşecek ordaki scala sana onu verecek ,
2 - analog output 1 tipini ao1t seçeceksin voltajmı akımmı voltaj sana 0 10 volt verir akım 4.20 miliamper verir 0 u voltaj verir o r akım verir

şimdi outputu istediğimiz gibi ayarladık geldik bunları scale etmeye
3 ardından 4 tane parametre var
eğer voltajı seçmisen u low u high tan belirleyeceksin yani 03 voltmu 05 voltmu 0 10 voltmu ne kullancaksan high ve low yok akımı seçmişsen ordan roh1 l ov ve highi ayarlıyacaksın ..
şimdi almamız gereken değeride aldık
son 1 işimiz kaldı
4 bu değeri scala edeceksin yanlız dikkat et diğer bu outputu giriş olarak kullandığın yerde atynı skala değerşleri olmalı
yani atoyorum şimdi ben 0 5 volt analog çıkış istiyorum diyelim tamam motorumunm frekans ayarınıda min 0 max 2000 devişr ayarladım şimdi benim frekans rangim bu oldu analog outputumun 0-5 ayarladığım zaman 0 da 0 5 voltta 2000 devir demektir bu bu parametre önemli

alttada 2 tane scale parametren kaldı .. onlarıda yaparsan . sıkıntı yok ..

birde bir geriçekilme parametresi var fall back aof1 bun parametrede değişiklik yapman gerekir bunu yes yaptığında yesse no yaptığında bu parametre sana açılacaktır.
kolay gelsin
ama plcin varsa onuda can busla kontrol ediyorsan diğer sürücüyü direk burdan okuduğun değeri diğer sürücüye referans yapman mantıklı yok analıog çıkışın varsa plcnde canopenden okuduğun değeri scale edip analog değer elde etmek daha sağlıklı .

genede tasarruf senin kolay gelsin
Baya üşenmeden yazmışşın çok teşekkür ederim. Ayarlamaları nasıl yapacagımı biliyorum ancak cihaz parametre degiştirmeme izin vermiyordu. Rj45 sökeylerini cıkarıp öle denedim OFr atamama izin verdi şimdi tamamdır. Tekrar teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
131,043
Kullanıcılar
454,740
Son üye
Gani.

Çevrimiçi üyeler

Geri