şimdi arkadaşım yapman gereken can opemden aldığın veriyi plcde işleyip scla edip diğer yere referans olarak göndermek . ha plcde analog output yok diyorsan şöyle yapacaksın
1- output confgirasyona geleceksin
standardı not assigmenttir ataanmamıştır yani ona atama yapacaksın ona o fr (output frequancy atayacaksın bölece analog output sana frekansla eşleşecek ordaki scala sana onu verecek ,
2 - analog output 1 tipini ao1t seçeceksin voltajmı akımmı voltaj sana 0 10 volt verir akım 4.20 miliamper verir 0 u voltaj verir o r akım verir
şimdi outputu istediğimiz gibi ayarladık geldik bunları scale etmeye
3 ardından 4 tane parametre var
eğer voltajı seçmisen u low u high tan belirleyeceksin yani 03 voltmu 05 voltmu 0 10 voltmu ne kullancaksan high ve low yok akımı seçmişsen ordan roh1 l ov ve highi ayarlıyacaksın ..
şimdi almamız gereken değeride aldık
son 1 işimiz kaldı
4 bu değeri scala edeceksin yanlız dikkat et diğer bu outputu giriş olarak kullandığın yerde atynı skala değerşleri olmalı
yani atoyorum şimdi ben 0 5 volt analog çıkış istiyorum diyelim tamam motorumunm frekans ayarınıda min 0 max 2000 devişr ayarladım şimdi benim frekans rangim bu oldu analog outputumun 0-5 ayarladığım zaman 0 da 0 5 voltta 2000 devir demektir bu bu parametre önemli
alttada 2 tane scale parametren kaldı .. onlarıda yaparsan . sıkıntı yok ..
birde bir geriçekilme parametresi var fall back aof1 bun parametrede değişiklik yapman gerekir bunu yes yaptığında yesse no yaptığında bu parametre sana açılacaktır.
kolay gelsin
ama plcin varsa onuda can busla kontrol ediyorsan diğer sürücüyü direk burdan okuduğun değeri diğer sürücüye referans yapman mantıklı yok analıog çıkışın varsa plcnde canopenden okuduğun değeri scale edip analog değer elde etmek daha sağlıklı .
genede tasarruf senin kolay gelsin