Askeriyede subay olmak

Astegmen eğitim okulundayken ne anlıyorsunuz siz bu sigaradan yeahhh diyen bir arkadaşımın kıtaya gidince sigaraya baslamışlığı var stresten . Tekrar bırakabilmek için ondan bundan otlanarak sigara içiyordu.
Birde ömür boyu yapanları düşünün...
 
Mesleğini icra edebilmen için mühendis sınıfı subay olman gerekir. onun için de dış kaynaktan subay alımı dönemlerinde başvuruda bulunman lazım, istenilen şartları karşılaman lazım, bunları MSB'nin yayınlanan kılavuzlarından öğrenebilirsin.
Görev alacağın yerler normal şartlar altında(ve benim bildiğim diyelim) Askeri Bakım Fabrikaları ve İnşaat Emlak Bölge Başkanlıklarıdır. Ne iş yaparlar dersen bağlı olan birliklerin kendi imkanları ile yapamayacağı ya da teknik kişiler tarafından yapılması/yaptırılması gereken işlerin keşfinin hazırlanması, ihale dosyalarının hazırlanması, işlerin takibi, kontrollerin yapılması ve hakedişlerin hazırlanması vb. görevleri vardır. Bunun dışında askerlikle ilgili işler de vardır tabi. Savunma sanayi projelerinde proje subayı olarak da görev alabilirler(daha çok elektronik kısmı tabi)

Kendi kişisel deneyimime göre çalışma ortamı diğer askeri birliklere göre daha nezihdir. Komutanların da mühendis olacağı için yapılan işin oluru olmazını bilirler, daha analyışlıdırlar. Kışlada değil kurumda çalışırsın, mesai arkadaşların arasında askeri personel dışında bol miktarda devlet memuru da bulunur. Ama çalıştığın kurum en nihayetinde Türk Silahları Kuvvetleri'dir, emir bu kurumlarda da demiri keser. Git derlerse gidersin, kal derlerse kalırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,826
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst