asenkron motorları step yapacak şekilde çalıştırmak

elkcemal

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar çalışmakta olduğum işyerinde rus malı bir yüzey taşlama tezgahı var.Elektrik panosunun içi daha önce arızalar sonucun müdehale eden bir çok elektrikçi arkadaşlar tarafından çok karışık olduğu için panoyu yeniden yapmaya karar verdim.Panonun her kumanda devresini yaptım fakat bir kaç konu üzerinde yardımınıza içtiyacım var.tezgahın tablasının ileri gerisini ve aşağı yukarısını hareket ettiren asenkron motorları stepli çalıştırmak için eloktronik sürücü kartlar koymuşlar.fakat kartlarda çok elden geçtiği için çalışmıyor.Motorlar 0,37kw firensiz motorlar bu motorları elimdeki telemekanik altıvar 11 sürücü ile çalıştırmaya çalıştım motora step veriyorum fakat düzenli bir step verebilmem için en ekonomik yolla nasıl çalıştıracağım konusunda bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.elkcemal "step" ten kastınız asenkron motoru bir step motor gibi açılı çalıştırmak mı? yoksa sürücüye step atayıp belirlediğiniz hızlarda çalıştırmak mı?

konuyu biraz daha açmanız mümkün mü

Saygılar
 
sürücüye step atayıp potansiyometre yardımı ile hızlandırmak, ilginiz için teşekkür ederim.
 
Sn.elkcemal ustam uzun zamandır telemekanik sürücü kullanmıyorum. fakat aklımda kaldığı kadarı ile bu sürücülere bir kaç tane (adedini hatırlamıyorum) step girişi vasıtası ile paremetresinde ayarlamış olduğunuz hızlarda çalıştırma şansınız var. Sadece start (ileri ve ya geri) ile birlikte bu girişlere uygun sinyali vermeniz yeterli geliyor. Tabi ayrıca potansiyometre vasıtası ile de hız ayarı yapabiliyorsunuz.
altıvar 11 servis manuelini incelemenizde fayda var.

Tabi kastınız yinede bumudur tam anlayamadım.

Saygılar
 
sn elkcemal,
anladığım kadarıyla hem hız kontrol kullanacaksınız hemde adım yani pulse adedince yol vereceksiniz.

1-hız kontrol cihazı için 7 adet hız belirleme imkanı var. hangi giriş aktif olursa o girişe ayarlanan hızda motor yolalır,

2-adım olarak yapacaksanız bu motorlarda verim alamazsınız. ama seçenek olarak söylemekte fayda var; takacağınız 1 adet encoder ile yol vereceğiniz mesafeyi pulse ile ölçerek yapabilirsiniz.

inşallah yardımcı olmuştur. kolay gelsin
 
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
 
Arkadaşlar şunuda ekliyim +15 v ile lı1 ileri yön Lı2 Geri yön Lı2 ve Lı3 te önceden hazırlanmış hız girişleri olarak kullanabilirsin aşağıda atv11 türkçe kullanma kılavuzunu göndereceğim bakarsın
 

Ekli dosyalar

  • atv11_user_manual_tr.rar
    414.8 KB · Görüntüleme: 0

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,822
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst