Asansör Fren Sesi

vahtuh

Üye
Katılım
28 Kas 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba,
Resimdeki asansör freninin aç, kapa sesi tak tak diye çok fazla rahatsız ediyor. Bakım firması uğraştı fakat olmadı.
Bunun bildiğiniz bir ayarı var mıdır?
Bu tip frenin sesine çözüm bulabilen var mıdır?
Bunun yerine sessiz çalışan aynı boyutlarda başka fren tavsiye edebilir misiniz?
Çözümsüz durumda etrafındaki duvarlara kurşun perde yaptırsak ses azalır mı?

Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • fren.jpg
    fren.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 80
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu tarz sorunu çözmüş herhangi bir firma veya mühendis denk gelir mi diye yazmıştım. Bende dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum. Teşekkürler.
 
Bu tarz sorunu çözmüş herhangi bir firma veya mühendis denk gelir mi diye yazmıştım. Bende dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum. Teşekkürler.
bir mühendis denk geldi.

normalde görseldeki tip asenkron motora ait frendir. panodaki kontaktör sesi bu frenlerin açılıp kapanmasından daha çok ses çıkarır. asansör makina-motor marka modelini belirtebilirseniz yardımcı olabilirim.
 
Aynı sorun oturduğum binada da mevcut. Üstelik en üst kattayım. Asansörün sesi zaten duyuluyor, üstüne üstlük her hareket ve durmada hem kontaktörler hem de motor freni taak diye ses yapıyor. Yaklaşık 20 sene önceki teknoloji. Motor kısmı amortisör vazifesi görsün diye alt kısımlarındaki betona olan bağlantılarında lastikler üzerine oturtulmuş. En azından çalışma anında titreşimi bir nebze önlüyor. Fakat ses çok rahatsız edici. Kırmızı etiket yapıştırılmadan revizyonla 25 bin TL civarına mavi etiket yaptırdık. Belki biraz daha üzerine katıp sıfırdan yaptırsaydık daha iyi olurdu, ses sorunu olmaz, belki de yeşil etiket alabilirdik. Her sene ayrıca bir de etiket kontrol parası çıktı. Bu sene 355 TL gibiydi. Bakım yapan firma aynı zamanda revizyonu yapmıştı. Ses sorununun giderilip giderilemeyeceğini sorduğumda mümkün olmadığını söyledi. Bence de o yapıdaki asansörde kontaktörler sessizleriyle değiştirilebilse bile motor freninin sessizleşmesi çok mantıklı gelmiyor.
 
3 yada 4 kontaktör var. muhtemelen 25 yada 40 amper sessiz kontaktör kullanabilirsiniz bunun için. ancak maliyet gerçekten sessiz kontaktör çözümü ise yaklaşık 4000 tl maliyet yapar güncel kurda. fren içinse alternatif fren tipleri denemek lazım
 
Revizyon dahilinde düşünemedik, şimdi tekrar özellikle üst kattakilerin konforu için diğerlerinin böyle bir masrafa katılacaklarını sanmıyorum.
 
Fren balataları gereğinden fazla açılacak şekilde ayarlandığında , kapanırken yay baskısı ile çok şiddetli çarpar. Balata disk mesafesi Minimum seviyede ayarlanırsa, fark edilir derecede ses azalır.
 
Motor freni genellikle ses yapmaz,ses kontaktörlerden veya lirpomp dan gelir.Kontaktörleri 24 volt kontaktörlerle değiştirin.Lirpomp normalde ses yapmaz yapıyorsa amortisörü bozulmuştur değiştirin.
 
asansörün sorumlusu ve yetkilisi değilsen niye kontaktörün sesine takıyorsun? müdahale edersen suç işlemiş olursun her asansorde o ses var takma kafaya katı hhal rölesini kullanmak zorunda değiller.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst