Asansör Fren Sesi

Asengron motor frenleri aslında sessiz çalışırlar fren çektiğinde metal metale carpmasin diye yay tarafında o ring bulunur Bakım veyaayar yapıldığında bazı ustalar bunun gereksiz olduğuna kanaat getirip çıkartırlar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Uzun araştırmalarım sonrası asansör fren sesinden mağdur olan birisi olarak tespit edebilediğim çözümleri yazıyorum:

1) Daire alırken emlakçı veya müteahhit tarafından kandırılmamak, saf olmamak :)

2) Sesi ve gürültüyü seven birine evi satmak ve kandırılmadan başka bir ev alıp sessiz olmasını ummak. İşe yaramayabilir çünkü ülkemizdeki evlerin %99.9'unda ses yalıtımı bulunmuyor, en azından ben böyle bir ev hiç görmedim. Asansör sesinden kurtulunsa bile bu seferde komşu sesi ile uğraşmak gerekebilir.

3) Müstakil ev almak fakat bitişik olmayan, yanındaki evlerle arasında mesafe bulunan, huzurlu bir şekilde yaşanabilecek, şehir merkezine yakın yerden müstakil ev almak için piyangodan para çıkması gerekiyor.

3) Asansör motorunu tamamen sökerek zemin ve duvarları yalıtım malzemeleriyle kaplamak ve motoru titizlikle tekrar monte ederek sesin kesilip kesilmediğini test etmek. Bina sakinleri bunu kabul etmeyeceğinden cebinizden epey para harcamak gerekebilir ve bu işlem hiçbir işe yaramayabilir.

4) Sessiz asansör freni icat edip bunu ekonomik şekilde mevcut motora uygulabilecek mucizevi birinin ortaya çıkması beklenebilir fakat buna da ömür yetmeyebilir.

5) Yaptığı binada gerçek anlamda her konuda ses yalıtımını ön planda tutmuş, bu konuya kafa yormuş, aklı başında, cebini değil müşterisini düşünen bir müteahhit bularak bu kişiden ev alınabilir fakat bu ihtimal dünyayı tersine döndürmekten daha zor bence.

6) Resimdeki kulakları alıp kulağınızı tıkamak, üstteki çözümleri gereçekleştiremediğim için şu an bunu yapıyorum. Sesi kesiyor fakat bu seferde kulağı ağrıtıyor.


cq5dam.web.320.320.png
 
asansöre genel bakım yapılıyor deyip yaptırt yada gece 12'de asansörü kapat bir süre sonra istediğin olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst