ASANSÖRLERİN ELEKTRİK BAĞLANTISI

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selamlar.. Yeni proje incelemeye başlayan birisi olarak asansorler enerjiyi nereden alıyor.. Bunların kendisine özel panosu mu var yoksa kat panolarından mı besleniyor?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Asansörlü binalarda merdiven otomatiği veya ortak kat aboneliği 3-faz'lı saatlerle yapılmaktadır ve bu saatten geçtikten sonra asansör motor devresine gitmektedir. Binanın durumuna göre kendisine ait bir pano da olabilir veya bina girişindeki sayaç panosu içerisinde de olabilir.
 
asansör sistemi ana girişten alınıp tamamıyla kendine ait bir Şebeke sigortasından makine dairesine ulasır oradan kacak akım sigortalarından pako şalterlerden geçip asansör kumanda panosuna girersin ordan motorun uclarına gonderıp fren termostat ve fan tertıbatını baglarsın yanı demek ıstedıgım asansor basit bir sistemden gecırılmez kendıne ait pannosu elektrık saati gibi onemli filtrelerden gectıkten sonra olusur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst