ASANSÖR VE ORTAK MAHAL

shaheng

Üye
Katılım
16 Kas 2015
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
49
Konum
istanbul
APARTMANLARDA ASANSÖR VE ORTAK MAHAL SAYAÇLARI NEDEN AYRILIYOR . ASANSÖR ORTAK TÜKETİM DEĞİL MİDİR?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aslında ortak alanlar için 1 tane sayaç oluyor. sizin bölgede asansör için ayrı, diğer ortak tüketimler için ayrı sayaç isteniliyorsa bunu yetkili mercilere sormak lazım. tahminim asansör gücü 15kwdan yukarısında ise kombi sayaç takılması isteniyor olabilir. yada zemin kat kullanıcıların asansör sayacının aylık faturalarını ödemek istemediklerinden dolayı olabilir. bu konuda mahkeme kararı varsa tedaş asansörler için ayrı sayaç istemiş olabilir.
 
Merhaba ,

Bence iki sayaç takılması mantıklı ( asansör ve ortak mahal )

Diyelim tek veya iki faz yok arıza var .
Geçici enerji verilebilir ( kofradan atlama yapılır ) sadece trafaze cihazlar etkilenir !!! asansör çalışmaz şalteri kapatılır . diğer sayaç ortak mahal içinde ( geçici enerji ) atlama yapılarak enerjisiz kalmaz .

Birde dükkanlar , bodrum , zemin kat vs gibi sahip ve kiracılar asansör sayacının sarfiyat bedeline ( yönetim planında belirler ) katılmak istemezler .

Yetkili kuruluşa sormak lazım .

Kolay gelsin .
 
Ben eskiden asansör işinde çırakken binalarda dairelere genelde tek faz verilirdi. sadece asansör içi 3 fazlı sayaç olurdu. Mutahitler ve elektrik işini yapanlar ucuza kaçarlardı..( hala öylemi bilmiyorum)[emoji53]
 
Merhaba

Tam bilmiyorum ama artık bütün sayaçlar trafaze olacak . sebebi fazlara eşit güç dağılımı !!! ve birde diyelim 3 fazlı cihaz kullanılacaksa ( örneğin siemens 3 fazlı şofben ) gibi

Günün hesaplarını yavaş yavaş kurtulmak için adım diyelim . Emekliyerek ilerliyoruz.

Üste anlatmış olduğum atlama gibi . ( günü kurtarma ) tek fazlı sayaçlar için .
Tüm trafaze sayaç olunca atlamada sorun olacak .
Belki evde ve diğer 3 fazlı cihaz varsa atlamayı kim göze alacak !!!

Öylelikle trafaze sayaç takılması ile atlama otomatik kalkacak ( kısmen ) , günün hesapları sona ermiş olacak , arıza en kısa zamanda yapılacak , arıza ileri zamana atılmayacak .

Önce güvenlik sonra mantık düşünce ile ileriye dönük bir çalışma .
Önce kafalar değişmeli . Mutahitler , elektrik işini yapanlar ve bina sahiplerinin .

Kolay Gelsin .
 
Eski binalarda tek sayaç uzerinden yapilirdi. Yeni binalara ise asansor icin trefaze sayac ayri , ortak mahal sayac ayri takılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst