Arkadaşlar Yüksek Lisansla İlgili Sorularıma Yanıt Arıyorum...

Mrkilic27

Üye
Katılım
7 Eyl 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar ben Elektrik Elektronik Müh. 2.sınıf öğrencisiyim,sizlere birkaç sorum olacaktı,not ortalamamı hep yüksek tutmaya çalışıyorum ileride yurtdışında iyi bir üniversitede yüksek lisans yapmak için,yüksek lisans ile alakalı sorularım olacaktı..
1.Ben Akademik kariyer düşünmüyorum sadece belli bir alanda iyi bir uzmanlık eğitimi alıp ülkeme dönmek istiyorum,yüksek lisansı yurtdışında yapmış yüksek mühendis olmak bana ne kazandırır ya da Türkiye de yapmak daha mantıklı mı?
2.Yurtdışında Yüksek Lisans için hangi sınavlara girmek gerek GRE,Toefl ın dışında sınav var mı ve bu sınavların içeriği nedir? Ales e girmem gerikir mi yüksek lisans için?
3.Yurtdışında Yüksek lisans baya pahalı acaba Fullbright bursu tek verilen burs mu yoksa başka burslar da var mı? ve geçinilebilir mi bu bursla ya da orada çalışılabilinir mi?
4.Toefl için internet üzerinden yapılan sınava mı girmek gerek yoksa normal toefl mı ve hangi kitabı önerirsiniz??

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
 
Dostum merhaba öncelikle. Bir alanda uzmanalaşmayı hedefleyerek aslında yüksek lisansın amacına uygun bir plan yapmışsın kendi adına, tebrik eder ve başarılar dilerim. Yurt dışında yapmak elbette Türkiye'de yapmaktan daha faydalı olur. Hem globalleşmen adına faydası olur hem de mesleki altyapı bakımından kendini geliştirme fırsatın olur. Bildiğim kadarıyla bir çok yurdışı eğitim kurumunda sınav uygulaması yok ama muhakkak ki İngilizce yeterliliğini bir şekilde ispat etmeni isteyeceklerdir. Yabancı dil sınavları hakkında pek bilgim yok, ben de IELTS sınavına hazırlanmayı düşünüyorum en kısa zamanda.

Bir Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisi olarak, okulu bitirdikten sonra yurtdışına (Balkan ülkeleri), mühendislik tamamlama eğitimi almak için gitmeyi düşünüyorum. Bu sene 4. yılımı tamamladım fakat alttan alacağım 2 dersi seneye verip 2011-2012 öğretim yılında yurt dışı öğrenciliğini yaşamayı planlıyorum. Umarım ikimiz adına herşey hayırlı olur, Allah yolumuzu açık etsin.
 
şimdiden başarılar dilerim yurt dışında ales yada öss tarzı sınavlar yok yurt dışında okumayı kafaya koyduysan (bu sadece okumak istiyorum demkle olmuyor buna belli bir maddi güç ve daha fazla özveri gerekiyor)mühendislik alanını yada okumak istediğin alanını önce belirle örneğin altarnatif enerji kaynakları üzerine bir yüksek lisans düşünüyorsan bunu hangi ülkeler en iyi şekilde yapıyor daha sonra hangi ülkelerde iş imkanları var ve bu ülkelerin en iyi üniversiteleri neler bunları bul daha sonra bu okulun kayıt tarihleri ve kayıt şartları için çalış örneğin almanaya için bir çok okulun kayıt atarihi mart ve nisan aylarında bitiyor kendini ona göre hazıra yıl kaybetme bildiğin gibi sadece ttecrübe değil yaşta önemli daha sra kendini sınavlara hazırla toefl tarzı sıanvalrın 2 yıl geçerliliği var ona göre çalış ve gir alabildiğin en iyi puanlama ile başvurunu yap bu arada kendini yetiştir kendi projelerini yapmaya çalış burs tarzı yardımlarını mutlaka belgele anlayaağın oldukça karmaşık ve zor bir yol buyoldan dönmesi kolaydır ama bitirmek zor olan.şimdiden kolay gelsin bu arada daad adı altında kurulan kurumun bursaları var almanay için oldukça iyi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,055
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst