Ariston F9 hatası, kilitliyor görünüyor ama kilitlemiyor

asdasda123

Üye
Katılım
1 Haz 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba,

Ariston marka FMG703 model çamaşır makinesinin kapağı kilitlenmiyordu ve hata veriyordu. İnternette araştırdım ve sorunun 3 bağlantılı sanırım PTC diyorsunuz onda olduğunu düşündüm. Önce düz bağlayarak denemek istedim çünkü öyle yapınca kilitli gösteriyordu ama olmadı hatta çat diye bir ses geldi f9 hatası verdi. Durumum biraz sıkışık olduğu için masraf yapmak istememiştim ama olmayacak diyerek yeni kilit sipariş ettim internetten.

Taktım ve yıkamaya başladı, 5 dakika sonra yine f9 hatası verdi. Sonrasında yine denedim ama bir daha hiç yıkama yapmadı. Program başlıyor (yıkama yapmıyor ama sadece süre azalıyor) ve kapak kitli görünüyor ama kilitlemiyor. Kapağı açabiliyorum. Kartın bir tarafı mı yandı diye düşündüm, kartı söktüm baktım ama bir şey görünmüyor. Kart da şöyle bir şey: https://nebula.wsimg.com/obj/MUM4Mj...hMzRmM2I4MzMxOWIxMWY5MTk0NzUxYzdkMTQ6Ojo6OjA=

Bir de makinenin altında kabloların bağlandığı bir kutu var sanırım orada da kart var. Altta olduğu için ulaşması zor olacak diye elleşmedim. Neden bu kadar uğraştın diyeniniz olabilir ama durumum biraz sıkışık, servis çağırsam 500 600 tl isteyecekler diye çekiniyorum.

Yapabileceğim bir şey var mı? Ne bileyim üzerindeki kondansatör gibi bir şey patlamıştır, yolu yanmıştır belki diye düşünüyorum, gidip bir elektrikçiye yaptırır belki. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
 
kartı arızalatmışsınnız direkleyerek.işşi bilene götürün servise giderseniz kartı ve kilidi komple değiştirir ..
 
Hangi kartı götürmem gerekiyor? Ekranın olduğu üstteki kartı mı yoksa alttaki ana kartı mı?

Bildiğim bir yer de yok, İstanbul Anadolu yakasında varsa bildiğiniz bir yer ya da kargoyla gönderebileceğim birileri paylaşabilir misiniz?

-

İnternetten bulduğum bir tamirciye iki kartı da gönderdim, umarım olur. Teşekkürler cevabınız için.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst