Arduino Mega 2560 Ramps 1.4 CNC Kontrolü

Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
Bu işi Türkiyede yapabilmiş olan hiç kimse yok mu ? uzun süredir uğraşıyorum ama çıkmazdayım ! kime sorduysam net birşey söyleyemiyor , yardım edecek kimse yok mu ? elimde arduino mega 2560 ramps 1.4 a4988 sürücü var ama hiç bi şekilde step motor kontrolünü yapamıyorum , zapmaker sitesi hata veriyor , githup ve reprap sitelerinde ki hiç bir grbl kontrol ve g code sender dan işlem yapamadım sürekli hatalar veriyor sürümlerle ilgili , , bu parçalarla 3 eksen cnc yapmış olan kimse yokmu yardımcı olun lütfen .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın üyemiz mesajınızın tamamını ve konu başlığınızı büyük harfler ile yazmayınız ben mesajınızı düzenledim. Tekrarı halinde mesajınızı silmek zorunda kalacağım.
 
Ürünleri almış olduğunu yer ile bir görüşün kartlarda sorun olabilir. Bunun dışında bu ürünler bu söylemiş olduğunuz konfigrasyon ile herkes tarafından çalıştırılıyor.
 
grbl kütüphanesi indirdiğinizde klasör içerisinde asıl kütüphane klasörü(grbl) hariç genelde build, doc gibi klasörlerde olacaktır. Siz içerisinde .h ve .c uzantılı dosyaların bulunduğu klasörü arduino/library klasörü içerisine kopyalayın. Bu klasörün ismi genelde ana klasörün içerisindeki grbl oluyor. Ve bu kütüphane klasörünü library klasörüne attığınızda, library klasörünüzün içerisindeki diğer tüm kütüphane klasörlerinizi başka bir yere kopyalayın, yani Arduino/library klasörü içerisinde grbl kütüphanesi hariç başka hiç bir şey kalmasın. boş bir arduino kod sayfasında imleç void setup'ın üzerindeyken: Taslak/library ekle sekmesinden grbl kütüphanesini kod sayfasına aktarın ve bu şekilde arduino'nuza yükleyin. Universal g-code sender programını kullanmanızı öneriririm ancak bu programı çalıştırmadan önce bilgisayarınıza java development kit yüklemelisiniz ki Universal g-code sender klasöründeki .jar uzantılı dosyaya çift tıklayarak programı çalıştırabilin. Arduino mega ya gelince grbl için bu kartı kullanmanızı önermem. Bende mega ile çok uğraştım ancak kaliteli bir sonuç alamadım. grbl için arduino uno tavsiye ederim ve grbl 0.9 ve üzeri versiyonları tercih etmelisiniz.Bu sürümde baud değerini 115200 ayarlamalısınız,çalışmazsa diğer baud değerlerini de deneyebilirsiniz Kütüphaneyi arduino ya yüklemeden önce inaktif olan bazı özellikleri aktif edebilmeniz için(örneğin pwm spindle) config.h dosyasını inceleyerek // işareti ile gizlenmiş kodlardaki // işaretlerini silerek bu kodları aktif edebilirsiniz. // işareti satır başına konduğunda program bu satırı görmez, sadece bizim görmemizi sağlaması için satır başına eklenir. Kodların açıklamaları bu dosya içerisinde yer alıyor, iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst