Arduino ile LCD'ye wifi ya da RF aracılığıyla yazı yazdırma

eminrdm

Üye
Katılım
26 Eki 2021
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
24
Ardunio ile Kablosuz Olarak (wifi yada RF) Sınav Sonuçlarının Alıcı Karttaki LCD Ekrandan Görülmesini Sağlayan Devre Tasarımı (Öğrenci İsmi ,Vize,Final: Puan) (En Az 10 Öğrenci Olacak).Verici Olarak PC ve PC’ye Bağlı Ardunio Devresi Kullanılacak.

Bu projeyi nasıl yapabilirim?

1) Bir panel oluşturmam lazım kullanıcıdan notları ve öğrenci adı soyadı almak için (Bunu nasıl yaparım)
2) Alıcı ve verici kodları
 
Son düzenleme:
PC de panel için C# bilmeniz ve database tutmanız gerekiyor. Wifi den önce arduino ile yapacağınız arayüzü seri porttan haberleştirip deneyin. RF yada bluetooth eklemeniz kolay siz ilk önce ara protokolü yapın diğeri fiziki olarak ilave edilecek şeyler

Verici Olarak PC ve PC’ye Bağlı Ardunio Devresi Kullanılacak.
Notebook tarzı bir pc de bluetooth olacağı için pc ye birşey eklemenize gerek yok. Ama eğer masa üstü bir pc kullanacaksanız usb bluetooth ürün alıp direk kullanın öbür türlü çok uğraşırsınız.

Pc ara yüzünden datagrid'e yazdığınız isimleri tıklayınca text boxa atıp oradan da gönder butonu yapın. Butona basınca tüm verileri string olarak atıp işlemcinizin seri portuna bağlı olan ttl bluetooth tan direk alacaksınız. Size sadece lcd ekranda bunu göstermek kalıyor.
 
iki tane nodemcu ve bir 0.96" oled display kardeşim. nodemcu ların ikiside webserver olarak çalışacak paneli de web sayfası olarak tasarlayacaksın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst