Arduino ile asenkron motor sürmek

Katılım
2 Kas 2020
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhaba, elimde bir adet asenkron bant motoru var bu motoru halihazırda schneider marka bir adet sürücü ile sürüyorum, yalnız artan maliyetler beni daha uygun bir yol arayışına itti, Aklımda şöyle bir proje var olabilirliğini değerli ustalarıma sormak istiyorum.
Proje şöyle; LCD ekrandan iki değer girilecek ilk girilen değer çalışma süresi ikinci girilen değer durma süresi (bu değerleri harici bir yaylı buton ile yukarı aşağı değiştirerek girilecek) girilen değerler sonucunda motorun rölesini çekip bırakacak. Böyle bir proje var ama ne kadar verimli olur bilmiyorum. Başka fikirleri olan varsa lütfen söylesin. Teşekkürler.
 
Hız ayarı gerekmiyorsa arzu ettiğiniz şekilde arduino ya da pic ile yapılması mümkün.
 
Hız ayarı gerekmiyorsa arzu ettiğiniz şekilde arduino ya da pic ile yapılması mümkün.
Aslında hız ayarı gerekiyor. Ama hız ayarını kontrol etmem için vfd ye ihtiyacım var. Vfd olmadan yapabilmenin yollarını arıyorum.
 
Asenkron motorların devri AC voltaj frekansı ile doğru, kutup sayısı ile ters orantılı.
Sadece Triyak ile olmaz. Sözkonusu universal motor olsaydı, dediğiniz olabilirdi.

Asenkron motor için VFD (Voltaj-Frekans-Sürücü) gerekir.
Haklisiniz triyak ile üniversal motorlar sürülür. Vfd en basit yöntem kaliyor
 
arduino ile ıgbt sürebilir hale gelirseniz bir ac motoru sürebilirsiniz fakat bu sizin hem zamanınızı hem epey paranızı alacaktır ac motora hız kontrolü için ac frekansı değiştirmeniz gerekiyor hazır vfdler bu işi harika yapıyor epey avantajları var akım kontrolü zorlanmaya engel oluyor sabit devirde sürebiliyor uğraşılırsa yapılır arduino ile sonuçta vfdlerde işlemci tabanlı çalışıyor ayırdığınız bütce ve zamana göre karar verin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst