Arduino esp8266 modülü

Katılım
16 Haz 2021
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
18
Herkese merhaba,
Elimde ESP8266 WiFi modülü var ancak "EN" pinine güç verdiğimde çok çabuk ısınmaya başlıyor. Daha önceden test ederken 1 tane modül yakmıştım onun korkusu da var ama "EN" pinine güç vermezsem ısınma olmuyor. "EN" pinine güç vermezsem de "AT" komutlarına cevap alamıyorum("EN" pinini 3.3V'a bağladım ve bağlantılara internetten baktım.) yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bunun sebebi EN pinine gerilim uygulaman değil diğer pinlerden bir tanesinden aşırı akım çekmendir. EN pini modülün içinde gnd ye bağlıdır. 10K lık bi dirençle dışarıdan VCC ye bağlarsan modül aktif olur. Modül aktif olduğunda pinlerden bir tanesinde dirençsizbir bağlantı varsa bu yüzden ısınıyordur. şema görmeden ancak tahmin yürütebilirim.
 
Bunun sebebi EN pinine gerilim uygulaman değil diğer pinlerden bir tanesinden aşırı akım çekmendir. EN pini modülün içinde GND ye bağlıdır. 10K lık bi dirençle dışarıdan VCC ye bağlarsan modül aktif olur. Modül aktif olduğunda pinlerden bir tanesinde dirençsizbir bağlantı varsa bu yüzden ısınıyordur. şema görmeden ancak tahmin yürütebilirim.
ESP8266 bağlantı.PNG

Cevabınız için çok teşekkür ederim, bağlantıyı bu şemadakiyle aynı yaptım.
1k direnç üzerinden bağlamayı deneyin.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, 220.00 Ω direnç kullandım ama yine ısınıyor.
 
220 kullanırsan diğer direnci de değiştirmen gerekir. Alttaki direncin üsttekinin 2 katı olması lazım ki alttakinin üzerine 3.3v düşebilsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst