Arçelik fırın rezıstans hep kızarıyor

hasan17_5

Üye
Katılım
9 Eyl 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
arkadaslar oncelıkle kerkese kolay gelsın.elımde bı adet fırın var.fırını calıstırıyorum fakat rezıstans hep kızarıyo.anahtar bozuk komıtator bı anahtar ıle yenısını degıstırdım.gene aynı.anahtarın arkasında bı adet de bı parca daha var termostat galıba.onu da degıstıcem fakat baglantısını dogru baglayıp baglamdıgım tereddutune gırdım.baglantı seması veya fotograf ı olanlar paylasabılırmı.simdiden tesekkurler.
 
şemaya gerek yok termostadı devreye seri bağlarsanız sorun halledilmiş olur kolay gelsin..
 
rezistans aşırımı kızarıyor.termostat arkadaşın dediği gibi seri bağlanır.ama termostat ısıtıcıya yakın yere konur.o termostat olmayabilir.ısıyı en iyi şekilde algılaması için ısıtıcının üzerine yada çok yakın uygun noktaya takılmıştır.zaman ayarlayıcı da olabilir.
 
rezistans aşırı kızarıyorsa yanlış bir bağlantı var. 110 voltla çalışan Rezistans'a 220 volt verilmiş olabilir. alt ve üst iki adet Rezistans var seri bağlantıda 220 voltla çalışır. Bir tanesine 220 volt verilirse kızarma olur. Geçen zamanda Arçelik fm6 tamir ettim. plastik kapaklı termostat kullanmışlar. Yerine seramik kapaklı termostat kullandım. 1 ve 2 birde p baglantısı var. 1 ve p baglantısı ile fırını çalışır duruma getirdim. Arçelik ve beko mühendisleri hala daha kalitesiz parça ve tasarım hataları ile dolu ürünler üretiyor.. Arçelik 1980 yıllar 1990 yıllar neyse 2012 yıllarda aynı. tavsiyem alman teknolojisi ikinci sırada ise japon teknolojisi kullanmak. Kalitesiz üretimle niyazi yolunda kalmak istemem.(Arçelik ve Beko Avrupa birliğinde İngiltere ve Almanyada kalitesiz ürün gözüyle bakıyorlar Bilginize.)
 
Hangi model olduğunu sölerseniz yardımcı olunabilir . model bilmeden olmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst