necatilla01
Üye
kaç metre uzunluğunda? 20-30 santimse sıkıntı çıkarmaz.Merhaba aracıma kayar led montajı yaptım ama sinyallerden birisine mecburen ek yapmak zorunda kaldım. Cihazdaki ve araçtaki kablolar çok ince 0.5 mm gibi bende 1.5mm kesitli elektirik kablosu kullandım bu ek fazla akım çekme vs sorun yaratır mı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim
Makara halinde satılan oto elektrik kabloları var . Hem metal kısmı hem izolasyon kısmı nyaf kablolara göre daha üstün özellikte . Gençler egzoz patlatmak yerine aydınlatma yapsın . DestekliyorumYanan araç haberlerinin çoğunun elektrik tesisatlarına yanlış müdahaleler sonucu olduğunu düşünüyorum. Dizel araçların da yandığını görüyoruz.
Bu nedenle aracınızın orijinal tesisatına müdahale etmeyin derim. Fabrikadan nasıl çıktıysa öyle kullanın.
Oto elektrik tesisatların maruz kaldığı şartlar normal elektrik hatları gibi değil. Titreşim var, ani sıcaklık değişimleri var, korozif etkiler var, motor bölgesinde motor ısındıktan sonra özellikle yaz aylarında sıcaklık çok yüksek. Buralarda normal elektrik kablosu kullanılmaz. Elektrik tesisatlarında yaptığımız ekler gibi ekler yapılmaz. Orijinal tesisatlara (harness) baktıysanız herşey soketlidir, sokette contalı ve kilitlidir.
Ayrıca oto elektrik tesisatı gerilimi 12 Volttur yani düşüktür, bu da sigorta gibi koruma elemanlarını doğru seçseniz bile sizin sonradan eklediğiniz devrenin toplam direnci büyük geldiğinde sigortanın çok geç atmasına veya atamamasına ve tesisatın yanmasına sebep olabilir.
Bakır kısmı kalaylı galiba bir ara almıştım, gemilerde kullanılan kablolar da böyle olabilir. @paskomya Abi biliyordur gemilerdekini.Makara halinde satılan oto elektrik kabloları var . Hem metal kısmı hem izolasyon kısmı nyaf kablolara göre daha üstün özellikte .
Benim babam bile gençliğinde yapmış bu işleri . Ayak dibine mavi lamba , araç altına başka renk lamba . Tabi o zamanın imkanları ile . Ben bu hususlarda gençlere kızmıyorum . Yeter ki göz patlatan led farlara bulaşmasınlar bir zahmet .Araba sürmekten soğudum geceleri .Bakır kısmı kalaylı galiba bir ara almıştım, gemilerde kullanılan kablolar da böyle olabilir. @paskomya Abi biliyordur gemilerdekini.
Ben orijinal tesisata müdahale etmemekten yanayım.
aynen katılıyorum usta . yanan araçlar var. bir de ilave yapayım bazen orijinal kablo bile ince kullanmış gerilim düşümü oluyor . örnek cam indirme kaldırma sistemi kabloları ince olduğu için gerilim düşümü oluyor . sonradan kalın kablo ile röle takılıyor daha güçlü ve düzgün çalışıyor cam sistemi. zaten Çin üretimi motosikletlerde neredeyse neredeyse bakır tel koymadan kablo imal edip motor çalıştıracaklar :=)Yanan araç haberlerinin çoğunun elektrik tesisatlarına yanlış müdahaleler sonucu olduğunu düşünüyorum. Dizel araçların da yandığını görüyoruz.
Bu nedenle aracınızın orijinal tesisatına müdahale etmeyin derim. Fabrikadan nasıl çıktıysa öyle kullanın.
Oto elektrik tesisatların maruz kaldığı şartlar normal elektrik hatları gibi değil. Titreşim var, ani sıcaklık değişimleri var, korozif etkiler var, motor bölgesinde motor ısındıktan sonra özellikle yaz aylarında sıcaklık çok yüksek. Buralarda normal elektrik kablosu kullanılmaz. Elektrik tesisatlarında yaptığımız ekler gibi ekler yapılmaz. Orijinal tesisatlara (harness) baktıysanız herşey soketlidir, sokette contalı ve kilitlidir.
Ayrıca oto elektrik tesisatı gerilimi 12 Volttur yani düşüktür, bu da sigorta gibi koruma elemanlarını doğru seçseniz bile sizin sonradan eklediğiniz devrenin toplam direnci büyük geldiğinde sigortanın çok geç atmasına veya atamamasına ve tesisatın yanmasına sebep olabilir.
1 metre civarı arka sol lambalar girişinden sağ lambaya kadar ve sürekli aktif çalışan bi ürün değil görünürlüğü arttırması için fren lambası ve sinyallerden aldım sadecekaç metre uzunluğunda? 20-30 santimse sıkıntı çıkarmaz.
Teşekkür ederim bende bu konudan korkumdan bir bilene danış demişler o yüzden bilen arkadaşlardan yardım istedim bu ara LED arka cam üstüne yapışık kablolar da arka sol stop yanındaYanan araç haberlerinin çoğunun elektrik tesisatlarına yanlış müdahaleler sonucu olduğunu düşünüyorum. Dizel araçların da yandığını görüyoruz.
tekne ve yatlarda deniz elektriği DC olduğu için ve ahşap olayından dolayı özel yanmaz kablo nerdeyse şart gibidir.. yani deniz elektriği kara elektriğinden bir gömlek daha zordur. bu nedenle özel yanmaz kablolar kullanılır. ben modifiye dediğimiz olayda tekneye/yata en basiti led bile döşesem elektriği, teknenin yetkili elektrikçisine bağlatırdım. olay para değil can olayı.Bakır kısmı kalaylı galiba bir ara almıştım, gemilerde kullanılan kablolar da böyle olabilir. @paskomya Abi biliyordur gemilerdekini.
Ben orijinal tesisata müdahale etmemekten yanayım.
sorun çıkartacağını zannetmiyorum ama araba kullanıyorsun güzel insan, gidip geliyorsun uygun bir yer bulduğunda, oto elektrikçiden, modifiye yapan dükkandan uygun kalınlıkla kablonu yenilemeni tavsiye ederim. 1 metreden ne olur dememek lazım. aslında olmaz, olmaz olmasına da. sistemine de zarar vermeyebilir, ama led driver de sıkıntı yapabilir.1 metre civarı arka sol lambalar girişinden sağ lambaya kadar ve sürekli aktif çalışan bi ürün değil görünürlüğü arttırması için fren lambası ve sinyallerden aldım sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?