Araç fabrikasında elektrik bakımcı olarak çalışmak

Katılım
1 Ağu 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba, herkese iyi günler iyi çalışmalar..

Ben MYO elektrik-elektronik mezunuyum. Ancak okul yıllarımda bölümüme bir türlü bağlanamadım ve öyle böyle mezun oldum. 1 sene askerlik sonrası büyük bir araç fabrikasında cnc operastörü ( seri imalat işçisi ) olarak işe başladım ve bu görevi 4 sene sürdürdüm. 4 sene sonu elektrik Bakım operatörü olarak bakım bölümüne geçtim ancak gerek okul yıllarımdaki ilgisizliğim gerek bölümden 5-6 sene uzak kalmamdan ötürü büyük bir bilgi eksikliği içerisindeyim. Elektrik bakıma geçmeyi kabul etmemin en büyük nedeni benim bölümüm ile aramın açılmasını kabul etmeleri ve bana yol gösterecek bilgili insanın çok olması. 2-3 ayda zaten işlem yaptırmayacaklar, iş gösterip tabiri caizse küllerimden doğmamı sağlayacaklar. Bende bölümüme artık ilgiliyim ve büyük heyecan duyuyorum. Lafı çok uzattım affedin, sizlerden isteğim nereden başlamalıyım, hangi konuları tekrar gözden geçirmeliyim kullanacağım elektrik parçalarını ölçü aletlerini hangi kaynaktan çalışmalıyım ve tabi ki çok değerli tavsiyeleriniz. Hevesimi kırmazsanız sevinirim. Tekrar iyi günler dilerim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kablo renkleri
Akıma göre kablo kesitleri
Sigorta akım değerleri
Kabloya göre sigorta değerleri
Kontaktör zaman rölesi vb. Özellikleri
Motor klemensi yıldız üçgen bağlama
Proje okuma, devre takibi ve kablaj.
Arıza bulma.

Başlangıç için bunlar olabilir...

Plc vb. Daha sonrası...
 
COK KOMİK BİR KONU BENCE SANA NE SOYLERLERSE ONLA İLGİLİ ÇALIŞ. BU İŞ BİRİ SANA SU SÖYLE BU BÖYLE DERSE DİNLE VE CLIŞ MA ÖNEMLİ OLAN SEN BU İŞİ YAPMAK İSTİYORMUSUN ? ONCE BUNA KARAR VER YASIN DAHA GENÇ. YA ARKADAS HAYALLERİNİZ KOSUN SEVDİGİNİZ İSİ YAPIN. MECBURUM DİYE ÇALIŞMAYIN....
 
Seni 2-3 ay yanlarında dolaştıracaklarsa onların söyleyeceği konular daha önemlidir. Sen bu soruyu bir de onlara sorarsan daha faydalı olabilir. Bir de herhangi bir arızaya gittiğinizde sorunlu parça değişimi onarımı yapılırken iyi takip et, hatta not tut. Yani hangi malzeme değişti, onun kodunu ismini not olarak al ve ordaki ustalardan bilgi talep et. Akşam eve gelince veya müsait zamanında o parçanın çalışma prensibi, görevi, çeşitleri gibi konularda araştırma yap. En etkili ve kalıcı yol öyle olur.
 
benim sana tavsiyem ilk önce elektrik temel tanımlarını gerekirse aklına kazıman ne yazık ki günümüzde elektrikçiyim diye geçinen arkadaşların hiçbiri temel kavramları bilmiyor
bu işin temeli akım gerilim frekans ...vs bu tip tanımları çok iyi kavramaktan başlar.
birde işi gerçekten sevmen gerekir hakkını vereceksen bu işi yap yoksa elini bile sürme derim çünkü bu iş seversen ekmek yedirir meraklı olursan geliştirirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst