Arçelik tv led bar değişimi tuhaf olay

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yawuz58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yawuz58

Üye
merhaba ustalar bir karışık durum ile karşıkarşıya kaldım foto ekleyeceğim led patlayan arçalik 49 inç led tv nin modoelini ürün tedarik ettiğim firmaya gönderdim bana uygun olduklarını söyledikleri 12 adet led bar geldi taktım ama yine yanmadı , ledlere çıkış veren kartı ölçtüm 134 volt çıkış var ledin soketinin takıldığı yerden ledlerin başındaki soketten ölçüyorum 12 volt var ancak ledler çok sönük yanıyor, multimetrenin diyot ölçüm kısmından led leri ölçtüğüm gibi ışık şiddeti var sadece

Son düzenleme:
Elektronik kart arızalı olmasın.
kart çıkışı boşta 134 volt veriyor ledti taktığımda 95 volt veriyor ledlerin girişinde 12 volt var , kart arızalı olabilirmi bilmiyorum kendi bozuk ledlleri 12 volta bağladım tek halde sağlam oolan çipler gayet güzel ışık verdi sonradan aldığım ledler 12 volta bağlayınca çok sönük yandı aynı tv ye takılı iken gibi , bunlar 4 watt mış diğerinde watt yazmıyor tv nin orjinal olanında, modele uygun led sipariş verdim , diğerlerini iade edeceğim yeniler gelsin bakalım yanacak mı , inşaallah kart arızalı değildir , durumu paylaşırım

Elektronik kart arızalı olmasın.
yeni gelen ledler de aysını oldu çok sünük yanıyor belli belirsiz gündüz hiç belli olmuyor bile yandığı elimle kapatırsam görüyorum ancak , kendi ledlerine doğrudan 12 volt veriyorum gayet güzel yanıyor ancak yeni gelen ledlere 12 volt verince aynı tv deki gibi belli belirsiz yanıyor çok sönük tuhaf bir olay

Ledleri tv sacına oturtup her bağlantısını kontrol ederek deneyin. (led çubuğu soket bağlantısı)
Backlight testini tvnin kendi kartı üzerinden yapsanız daha iyi olur.

İstanbul Pendik'te Atılım Elektronik isimli firmaya ulaş. En doğru ledi verecektir.

Ledleri tv sacına oturtup her bağlantısını kontrol ederek deneyin. (led çubuğu soket bağlantısı)
Backlight testini tvnin kendi kartı üzerinden yapsanız daha iyi olur.

İstanbul Pendik'te Atılım Elektronik isimli firmaya ulaş. En doğru ledi verecektir.
avrupa yakasındayım, pendik uzak kalır besleme kartını buldum biryerde alıp deneyeceğim geri iade almam dedi durumu anlattım, paneli takmadan tv yi açık çalıştırdım kartı denemek için ses sona kadar açmama rağmen çok az ses çıktı kart arızalı olabilir yeterli voltajı vermiyor gibi geldi bayram üstü bazımıza bela oldu , kartı bulduğum firmanın tavrı hiç hoşuma gitmedi kartı iade almasından deeğil , adam bana inşaatta sıvacı muamelesi yapıyor resmen profosyonel değillim ancak sıvacı kadarda değilim

bayram üstü bazımıza bela oldu
Bir kaç servisten TV nin onarımı için fiyat alsaydınız.
Her arızayı kendiniz onarmaya çalışmayın.
Maliyet yükselir. LED barlar, ANAKART alımı. Gitti/geldi maliyet,gereksiz masraflar ve ortada hala bir şey yok.
Değmez.
İyi bir servis bulunur ve bütçenize uygun fiyat ile TV nin onarım yaptırılır.
Onarım sonrası yapılan işe garanti alınır ve karşınızda muhatap bulunur.

Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Bir kaç servisten TV nin onarımı için fiyat alsaydınız.
Her arızayı kendiniz onarmaya çalışmayın.
Maliyet yükselir. LED barlar, ANAKART alımı. Gitti/geldi maliyet,gereksiz masraflar ve ortada hala bir şey yok.
Değmez.
İyi bir servis bulunur ve bütçenize uygun fiyat ile TV nin onarım yaptırılır.
Onarım sonrası yapılan işe garanti alınır ve karşınızda muhatap bulunur.

Kolay gelsin...
hayırlı baramlar, kartı aldım değiştirdim tv çalıştı, topladım ama led beslemeyi boşta ölçmeyi unuttum kaç volt veriyor bakacaktım , kendi kartı 137 volt veriyordu bizi yanıltan o oldu hiç çıkış vermese bozuk derdik , 1300 tl besleme kartına verdik 500 tl led bar, tavsiyeniz için teşekkürler ,en çekindiğim şey paneli sökünce evde koyacak yer yoktu kırılır diye korktum.

Forum istatistikleri

Konular
131,043
Kullanıcılar
454,740
Son üye
Gani.

Çevrimiçi üyeler

Geri