Arçelik termosifon su kaçağı

Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
56
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar işyerindeki termosifon alt kapaktan pıt pıt su damlatıyordu servis çağırmlışlar bunun tamiri pahalı olur yenisini alın değmez demişler. o şekilde kullanmaya devam edilmiş dün di pıt pıt damlama yerini şaril şarıl akmaya bırakınca bi sökeyim bakayım dedim.
su kaçağı olayı belliki contadandı conta değisselerdi kaçak dururdu ama bakmak için söktüklerinde rezidansın durumunu kötü değerlendirip mi öyle dediler bilmiyorum.
ısıtma problemi yok sadece su kaçağı porblemi vardı.
su kaçağı conta dışında başka birşeyden olabilir mi.
IMG_0421.JPG
IMG_0419.JPG
IMG_0420.JPG
IMG_0422.JPG

bir de bu conta rezistanstan ayrılıp değiştirilebilir mi yoksa rezistansla birlikte mi satınalıp değişmeliyiim ?
E95D3E80-7E40-4395-B2B1-B03205050B3D.jpeg
Tamamdır contayı ayırdım şimdilik conta siparişi verip takıp deneyeceğim umarım bir yerlerde servisin görüp de benim görmediğim çatlak filan yoktur.
 
Son düzenleme:
Rezistans sağlam değilse yenile derim. Lakin rezistansın takıldığı yerden su kaçımıyorsa kazan delinmiş olabilir. Su giriş ve çıkış borularının girdiği yerden.
 
istersen bir conta ile rezitans deliğini kapat ve sadece su ver elektrik olmadan, sızıntı var mı görürsün, kaybın sadece su olur
 
sızıntı sadece contanın altından geliyordu başka biryerden gelmiyor contayı kontrol ettim yarık çatlak yok sadece sertleşme var.
cotna 25 liraya satılıyor denemeye değer sonuç paylaşacağım
 
Bunda suyun kaçacağı yer sinirlidir.
1. Yüksek basınç vanası.arızalı dır suyu bırakır.
2. Rezistansin contasi
3. Su giriş cikislarinin olduğu borular
4 kazan delik
 
arkadaş, rezitans yerinde oksidasyon varsa biraz zımpara yap temizle biraz boya sür, uzun ömürlü olsun varsa pas ilerlemesin.
 
Kardes guzel bilgiler paylasmissin bu termosifinlarda magnezyum anot diye bi parcasi var rezintans kireclenmesini onluyo sendeki termosifondada mevcutmu
 
Servis bir yeri sökmeden karar - sonuç verdiyse dediğiniz gbi sadece conta ve tamir zamanı masrafınız olur. Genelde atmasyon yapmak söküp bakmaktan daha az zamanlarını alır artı gözlemlediğim bir durum, servis elemanları adeta sökmeden durumu bilmek için kendileriyle dahi yarışırlar :).

Kardes guzel bilgiler paylasmissin bu termosifinlarda magnezyum anot diye bi parcasi var rezintans kireclenmesini onluyo sendeki termosifondada mevcutmu
Reziztanstaki şaseye bağlı çubuktur bahsettiğiniz anodik koruma, resimlerde görünüyor pardon kamufle olmuş durumda ;). Baya da biriktirmiş senelerin birikimi :).
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst