arçelik led tv arka aydınlatma

oguzatagan

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
merhaba ustalarım

arçelik marka led tv var elimde. televizyonu ilk açmaya çalıştığımda standby ışığı yanıp sönüyor fakat açılmıyor. birkaç denemeden sonra televizyon açılıyor. 5 dakika sonra arka aydınlatma gidiyor. ses ve görüntü var fakat arka aydınlatma sönüyor. araştırdığım kadarıyla çıkış kondansatörlerinde sıkıntı çıkabiliyormuş. power kartını açıp baktım kondansatörlerde şişme falan yok. diğer bir ihtimal ise ledlerden bazıları arızalı olabiliyormuş. ama böyle olsa televizyon ilk açıldığında da ışık olmaz diye düşünüyorum. fikirlernizi alabilir miyim?

teşekkürler ilgilenen herkese
 
Merhaba. Bence elektrolitik kondansatörlerdeki elektrolit kuruması olayından kaynaklı güç yetmezliği sorunu hiç değildir, çünkü öyle olsaydı mantıken ses ve görüntü biriminin de ayni arka aydınlatmadaki sıkıntı benzeri görülebilmesi gerekirdi. Arka aydınlatmanın 5 dak. sonra biraz gecikmeli olarak gitmesi, bu süre içinde biraz ısınan ve elektrik teması çok iyi olamayan ve arka aydınlatmaya giden geçme fiş-soket bağlantıları nedeniyle olabilir. Arka aydınlatmayı süren led sürücü devresinde daimi bir arıza olmuş olsaydı eğer, örneğin ilk açılışta da 5 dak. boyunca arka aydınlatmadaki ledler hiç ışık veremezlerdi diye düşünüyorum.

Tüm bu bağlantıları, öncelikle arka aydınlatmadan sorumlu olanları öncelikli olarak, tüm kritik geçme fiş-soket bağlantılarını sıkılık yönünden iyice gözden geçirin. Stand-by ledinin yanıp sönerek daha geç devreye girmesi ise sistem kontrol katında bulunan sistem entegresinin bazı bacak bağlantılarındaki (özellikle uzaktan kumandayla o anda tam senkron çalışan bacaklarda) soğuk lehimle veya ır alıcı modüldeki bazı bacak bağlantılarında yine soğuk lehimle veya o noktalardaki benzer bağlantı zaafiyetleriyle ile direk ilgili olabilir, kendi düşünceme göre. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst