Arçelik ekolojik 12 BTU sıcak üflemiyor

xrockx5x

Üye
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba, geçen hafta bir Arçelik ekolojik 12 BTU klima aldık ve montajı yapıldı klimayı 1 gün ısıtmada çok güzel kullandık sonraki gün sabah kalktığımda sıcaklık üflemiyor sürekli defrosta giriyordu. Servisi çağırdım dış ünite terse dönüyor kartı arızalanmış deyip değiştirdiler dış üniteyi. Yeni dış ünite ile tekrar kullanmaya başladık ısıtması çok güzeldi gene 1 gün geçtikten sonra sabah baktığımda gücü düşmüş ve ılık bir hava veriyordu ne yaptım ettim kumanda üzerinden herhangi bir düzeltme yapamadım. Şu anda dış ünite terse dönüyor gene aynı sıkıntı var. Servisi tekrar çağırdım voltajdan kaynaklı olabilir ilkini değiştirdik ama şimdi kullanıcı hatası olarak rapor tutabiliriz dediler. Acaba başına bu arızaya benzer bir sıkıntı yaşayan var mı? Evdeki diğer elektronik aletler sıkıntısız çalışıyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Üstad İlgili forumlara baktım, videoları da izledim fakat benim sıkıntıya benzer bir sorun yaşayan görmedim. İki klima arıza yaptı ve servis bu sorunun çözüm yolunu bulmadı ve önermiyor. Klima kullanamayacak mıyız evimizde başka türlü ısınma sorununu çözemiyoruz
 
Elektrik sisteminize ve başka yetkili servise baktirin

Kolay gelsin sağlıcakla kalın.
 
Son düzenleme:
Elektrikci çağırın. Voltajlara felan baksın anormallik var mi. Bina ds başka klima varsa onlar da sorun yok var mi baktirin. Komple cihazin yenilenmesini isteyin. Sorun iç ünite de de olabilir
 
Öncelikle topraklamayı ölçün/ölçtürün. Kullanıcı hatası diye servis tesisatta sorun olduğunu tespit etmişse haklıdır. Fakat ezberden, herhangi bir tespitte bulunmadan böyle bir şey demesi doğru değildir. Yani tesisatta gerçekten sorun varsa (ani yüklemede, asansör gibi bir cihazdan dolayı da aşırı voltaj düşüşü gibi bir durumdan da kaynaklı olabilir) o zaman önceki değişimi de size ödetmeleri lazım gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst