Arçelik, Beko Çamaşır ve Bulaşık Makinaları Test Programı

Motor kömürlerini kontrol edin muhtemelen motor termik açıyo olabilir.
 
İyi günler.Arçelik 7103 sj çamaşır makinasıyla ilgili bir sorunum var.Lcd ekran üzerindeki başlama tuşu sürekli yanıp sönüyor başla tuşuna basıyorum hiç bir işlem olmuyor.Daha önceki mesajlarda okuduğum pamuklu modunda başla tuşuna basılı tuttarak makinaya enerji veriyorum bu durumda karşıma E10 diye bir kod çıkıyor başla tuşunu bıraktığımda tüm simgeler yanıyor.Sizce sorunu nasıl çözebilirm?
 
ilginiz için teşekkürler ama bir sorum daha olacak eeprom resetlerken ne kadar bir süre basmamız gerekiyor acaba başla dur butonuna?
 
arçelik 5080 t başla tuşuna basıyorum o bana bakıyor ben ona bakıyorum karşılıklı bakışıyoruz ama ne kapak kilitleniyor nede başla ışığı yanıyor ? öyle bekliyoruz
 
slm.2518 cf beko arıza kodladı varmı ana yıkama ışığı yanıp sönüyor arıza silme yöntemi bunda nasıl oluyor bilgi verirseniz memnun olurum saygılar.
ben kaplan 889 2518 beko çamaşır makinem herhangi bir programa kuruyorum başlamasıyla sona gelmesi bir oluyor bazen normalçalışıyor. neden.
 
bütün çamaşir bulaşık makınalarının resetleme arıza sekillerini yollar mısısnız şimdiden tşk ederim...
 
iyi akşamlar arkadaşlar arçelik 2200 motor var elimde ve onun kondansatörü makinadan çıkartttım farklı bir konu için kullanmak istiyorum ama yıkama devrinde nasıl döndürebilirim yardımcı olabilirmisiniz.kablo renkleri:1:kırmızı 2:yeşil 3:mavi 4:kahverengi 5:beyaz 6:sarı yeşil
 
Beko 2518cf çamaşır makinası olan arkadaşlara yaşadığımız olayı aktarmak ve örnek olmasını isterim.
Beko 2518cf çamaşır makinasına başlat komutu verdikten sonra yıkama suyunu alıp bekleme moduna geçiyordu yıkama motoru dönmüyordu yaklaşık 30 sn sonra ikinci defa yıkama suyunu alıp duruyordu. Arızanın nereden olduğunu anlamak adına test modunda sistemi kontrol ettim fakat herşey normal gözüküyordu .Bu arızayı tespit için telefonla özel bir servis çağırdım. Gelen ekip makinayı kontrol ettikten sonra bu arızanın evde olamayacağını çamaşır makinasını alıp kendi servislerine götürmek gerektiğini ve maliyetinin ne kadar tahminen olacağını sorduğumda ; elektronik kartın arızalı olduğunu ve buna sebep olan kısmında tamir olacağından yaklaşık 250 TL olacağını söylediler . Ben bunu düşüneceğimi söyleyip sadece 20 TL kontrol'e geldikleri için servis ücreti ödeyip bu konuda neler yapabilirim deyip kendim araştırmaya koyuldum. Elektronik kartı söküp önce fiziksel konrol yaptım. Yanan veya batlayan bir şey görünmüyordu. İnternetten bu kartları test eden bir yer buldum. Gaziosmanpaşa Bağlar sok (bağlarbaşı değil) No: 67 de Şırvan soğutma diye bir yer ,Elektronik kartı benim yanımda test ettiler herşey çalışıyordu. Herhangi bir ücret ödemeden geri geldim . Orada muhtemel arıza ne olabilir diye sorduğumda su seviye aparatından olabilir demişlerdi . Ordan 10 TL 'ye bu aparatı alıp değiştirmeme rağmen arıza giderilmemişti. Biraz düşündükten sonra Su seviye hissetme aparatına kazandan gelen siyah hortumu üflemek aklıma geldi ,ilk denemede sonuç alamadım fakat biraz fazla üflemeyle hortum açıldı ve yerine taktığımda makinanın arızasının ortadan kalktığını ve herşey normale dönmüştü. SONUÇ : Sistemin nasıl çalıştığını bilmek cebinizden büyük paraların çıkmasını önlemek adına bir tecrübe yaşamış oldum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,758
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst