Arçelik 6251 ES Su ısıtmama problemi, Röle+Kond. değişti, Rezistans ölçüldü ama olmadı

nalbant

Üye
Katılım
16 Eki 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
İyi akşamlar.
Arçelik 6251 ES makinamızda su ısıtmama ve kurutmama arızası meydana geldi. Forumdaki yazıları okumam ile birlikte önce anakarttaki sırasıyla röleyi ve 1,5 uf ve 2,2nf'lık kondansatörleri değiştirerek denedim. Daha sonra rezistansı yerinde sökmeden ölçtüm ve yaklaşık 30 ohm luk bir değer gördüm. Bununla birlikte kaçak olup olmadığını da buzer ile direncin her iki ucundan toprak bağlantısı ile kontrol ettim. Tüm bunlara rağmen maalesef sorunu çözemedim. Acaba bu hususta yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
İyi akşamlar makinenin rezistansını elektrik vermeden ölçtünüz mü? toprak bağlantısından ziyade içten kopma olasılığı vardır. Kopmuşsa bıb sesini vermez.
 
Evet elektrik vermeden ölçme işlemini gerçekleştirdim. Rezistansı sökmedim. direkt multimetre ile ölçtüm üzerinden. 30 ohm civarında bir değer okudum.
 
karttan söktüğünüz 2 tane kalın kablo var onları doğru taktınızmı..rölenin tarafına plastik soketli kablo diğer tarafa plastiği olmayan kablo gelecek..
 
onu tekrar kontrol edeyim. Ama yanlış taktığımı düşünmüyorum. Ben acaba olmaz ama NTC' den kaynaklanabilir mi diye düşündüm. Birde aklıma açma kapama anahtarının bunlarla bir alakası olabilir mi? Ayrıca tüm kabloları gözle kontrol ettim herhangi bir aksaklık gözüme çarpmadı
 
aynı modelin 2 gün önce açma-kapama anahtarını değiştirdim soketleri diğer makinalardaki önemsemeden taktım makina çalışıyor ama pompa devreye girmiuordu.anahtardaki kabloları yer değiştirdim düzeldi..
 
Anahtardaki kabloları soketten çıkarıp mı yer değiştirdiniz. Birde bütün kabloları mı yazabilirmisiz. Teşekkürler
 
Merhaba ön kapağı söküp kablo grubuna bakmanız gerekli bu makinalarda genelde kartı değiştirince problem kalmıyor
 
Resiztansi olcerken kablo baglantillarini sokmeden olcum yaptiysaniz hatali olcum yapmis olursunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst