Arçelik 3650 çamaşır makinası program sorunu

taşovalı

Üye
Katılım
28 Haz 2009
Mesajlar
142
Puanları
6
Yaş
37
Konum
kocaeli
Merhabalar.
Arçelik 3650 çamaşır makinemizin program ilerleme sorunu var. İlk programı başlatınca , bazan su almıyor ve program ilerlemiyor. Bazan su alıyor ,yine ilerlemiyor ve bazan bir müddet yıkama yapıyor ve yine bekliyor.
(Ben makinayı söktüm. Programlayıcı, kart ile birleşik tip)
Programlayıcı arızalı olabilirmi? Eğer arızalı ise problem hangi parçasında olabilir.
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
 
Son düzenleme:
Elektro-mekanik tipte bir programlayıcı olsaydı direk beynini yenisiyle değiştirmiş olurdunuz. O zaman tüm sorun büyük olasılıkla çözülebilirdi. Ama elektronik kartla tümleşik ve elektronik bir programlayıcı olduğundan yazılımla veya iç elektronik yapısıyla bu aksaklıkların nedeni ilgili olabilir. Kartın programlayıcısı çıkış verebildiği halde yıkama-sıkma-kurutma motoruna olan elektrik bağlantılarıyla ilgili de olabilir.

Bence öncelikle makinadaki kartın çevre birimlerini (çıkıştaki elektrik kablo bağlantılarının sağlamlığını, gevşekliğini, her noktadaki iyi temasını) iyice kontrol edin. Sonrasında mevcut programın çalışma düzeninde bir düzelme olmazsa o zaman elektronik programlama (pic yazılımı) veya donanımı üzerinde direk durursunuz. Preostatın (Su seviye şalterinin) kendi üzerindeki ve kazanla irtibatlı ince iç hortum bağlantılarını, motorun tako bağlantılarını da iyice kontrol edin. Kolay gelsin.
 
k1354172710arccm-beyin-2704760300.jpg
Programlayıcı görüldüğü gibi
 
Merhaba Program cihazının yenisini bulmanız çok zor takılı kaldığı yerden bir tık elinizle çevirince çalışıyorsa program cihazınız bozuktur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst