Arçelik 24000 invertec klima düşük güç ve soğutma problemi

Katılım
19 Haz 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar selamün aleyküm 2.el arçelik 24065 model 24bin lik inverter klima aldım, montajını özel bir servsise yaptırdım servis basınç testi yapıp herşeyin normal olduğunu söyledi ve gitti, klimayı ilk açtığımızda hafif bir soğutma sağlıyordu içerisinin sıcaklığından kaynaklandığını çalıştıkça soğutacağını söylediler, saatler geçmesine rağmen 31 derece oda sıcaklığını maksimum 28-29 dereceye indirebildi, sistemde bir gariplik olduğunu hissedip kontrol amaçlı dış ünitenin yanına gittiğimde unitenin çok sessiz ve ılık bir hava üflediğini farkettim, klimanın fişinin önüne daha önce kullandığım wattmetre bağlayıp klimayı tekrar 18 derece turbo soğutma modunda tekrar açtım duvardan çektiği enerjiyi görünce çok şaşırdım 200 watt dan başlayarak - maksimum 1000-1100 watt enerji çekiyor sizce bunda bir gariplik yokmu, sistem bu akşam komple vakumlandı 1.8kg terazi ile gaz basıldı sonuç yine aynı ürün etiketinde soğutmada 2400 watlık bir tüketim olduğunu yazıyor ama duvardan maksimum 5 amper çekiyor tebrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim iyice strese girdim
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistemde tıkanıklık olabilir. Kompresör de mekaniksel bi sorun nedeniyle basınç Yükselmiyor olabilir. Yazilimsal kartla alakalı bişey olabilir. Dış ünite calisinca dış ünite de ki borular soğuyor mu. Orda soğuma var ıcerde yok mu. Sistem calisinca basınçlari ölçtuler mi kac bar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst