Apartmanda toprak hattı olmamasının yasal durumu

arduinolu

Üye
Katılım
16 Ağu 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
59
Oturduğum bina 1981 yapımı, 24 daire+dükkandan oluşan 5 katlı bir bina. Hiçbir yerde toprak hattı yok. Toprak hattı çekilebilecek ortak bir bahçemiz var. Ben öneri getireceğim hat çekilmesi için ama muhtemelen kabul edilmeyecektir. Bulunduğum apartman için yasal olarak toprak hattı bulundurma zorunluluğu var mı? Mahkemeye versem hat çekilmesi kararı çıkar mı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bina eski olduğundan dolayı birisi öldüğünde kader deyip geçilir ve sonrasında belki yöneticinin birazcık başı ağrıya bilir. En iyisi karar defterine teklife ret verenleri yazdırmak. dava konusu olduğunda karşılığını çok bulacağını düşünmüyorum.
 
Son düzenleme:
Toprak hattı olmadığı için çarpıldığını söyle. Durumu toplantıya taşı, sonuç olumlu yada olumsuz yazılı olarak karar alınsın. Hemen toprak hattı çekilmesini, çekilmezse gerekirse dava açacağını söyle. Kafaları biraz çalışıyorsa onay verirler.
Yada kimseyle uğraşamam diyorsan kendine toprak hattı çektir. Elektrikçi işini halleder. Mutlaka toprağı bulur, belki mesafe uzayabilir. Yeter ki sen paradan haber ver
 
Son düzenleme:
2-3
Bellona.png
yüzünden moralini bozma kendine topraklama yaptırabilirsin onlar turşu kavurma yesinler...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst