Apartman tesisatına evin fazını vermek

sul3yman

Üye
Katılım
19 Ağu 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Selamlar. Apartmanında aidat toplamada sorunlar yaşadığım icin adima olan apartmanin elektrik sayacını kapattım. Kendi kapi onumdeki sensorlu lambayi evimin tesisatına bağladım. Aklima soyle bir fikir geldi. Uzaktan kumandali 220v röle alip. Benim evden apartman tesisatına bu röle ile faz versem nasil olur. Açıkçası benden habersiz biri saati üstüne alır ve şansıma farkli faz baglarsa sorun olur diye düşünüyorum. Fikir verebilecek var mi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
.. sizden habersiz biri neden üzerine alsın ki! gerekli evrak ile başvuru yapıp merkez tesisatı olarak abonelik yaptırın..
kendi evinizden neden çekeceksiniz.. uygun olmaz böyle birşey..
 
Yönetim yokmu ?

el feneri.jpg

--------------------------------------------------------------------------
Ödemeyi kabul edip apartmandan biri üzerine alabilir .

Daha önceden müteahhit üzerindedir kesilmiştir yönetim yoktur, konu sahibi üzerine almış olabilir .
Veya daha önce yönetim vardır ödenmemiş kesilmiştir konu sahibi üzerine almış olabilir .
Bu gibi yerler genellikle yazlık yerlerde çok veya kısmende diğer yerlerde .

Bence konu sahibi tüm sensörlü lambaları kendi tesisatına bağlayayım her merdivenden çıkarken röle ile açayım sonra kapatayım . sadece kendine )
 
Son düzenleme:
3 dairelik kucuk bir apartman. Yeni yapıldı ilk ben geldiğim icin saati mecburen üzerime aldim. Abonelik yapmak istemiyorum milletle uğraşamam. Kendi elektigimden kumandalı röle ile apartman ışıklarını beslemeyi düşünüyorum. Bunuda saatlerin ordan degil kapi onundeki sensörlüye gelen fazdan yapmayi düşünüyorum. Korkum biri sayac taktirirsa ve farkli fazdan elektrik baglanirsa tesisat zarar gorur.
 
Son düzenleme:
3 dairelik kucuk bir apartman. Yeni yapıldı ilk ben geldiğim icin saati mecburen üzerime aldim. Abonelik yapmak istemiyorum milletle uğraşamam. Kendi elektigimden kumandalı röle ile apartman ışıklarını beslemeyi düşünüyorum. Bunuda saatlerin ordan degil kapi onundeki sensörlüye gelen fazdan yapmayi düşünüyorum. Korkum biri sayac taktirirsabve farkli fazdan elektrik baglanirsa tesisat gorur.

Sensörlü lambaya uygun şarjlı kumandalı ampul kullanmak
Ara sıra bu ampuller evde şarj edilecek .
Hem masraf , hem uyumluluk ( yer alanı ) , şarj için özveri vermek iş yapmak lamba bulmak sorunu .
 
Son düzenleme:
.. ortak tesisatı herhangi bir daireye bağlamak riskli olur..ortak tesisata müdahale etmeyin.. birgün birisi elektrik kesik zannedip çarpılabilir..
 
Karar defteri alıp, düzenleyip diğer daire sahiplerinin imzasıyla (sanıyorum, işletmeye sormak lazım gerek de olmayabilir) bina adına aboneliğe başvurun ve alın. Bizde hem merdiven ve zil için hem de asansör için (trifaze) bina adına iki abonelik var.
 
Kendinize özel hat ile.
 
Son düzenleme:
Bir başka daire sahibide aynı siz gibi yapmak isterse ne olacak. Kendi dairenize ait elektrik tesisatından ortak kullanım yerlerine ayrı bir hat ve ayrı bir armatür kullanmalısınız. Hat başına koyacaginiz uzaktan kumandalı role ile de kendinize özel yapabilirsiniz. Ayrı hat çekmek istemezseniz, merkezi bir role istasyonu oluşturup, her dairenin kendi uzaktan kumandalı rolesini devreye alabileceği bir altyapı hazırlarsiniz. Bu istasyona siz sadece kendi rolenizi tesis edersiniz. İsteyen komşunuz sonradan kendi rolesini ilave eder.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst