Analog Degeri Database'e Kaydetmek

shafts

Üye
Katılım
3 Haz 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
PIW272 de analog sinyal var, 0-27648 arasi, bu degisken degeri DB1 isimli bir database de bir hafiza alanina anlik setlemek istiyorum.


Soru1: db1.dbw1 diye birsey acip buna setleyebilir miyim?
---------(opn db1)
-------(move piw272-db1.dbw1)


Soru2: Scada nin trend bolumune db1.dbw1 deki datayi 1 sn araliklarla kaydet diyebilir miyim?

bu sorulari sormamdaki amac su. Sahada surekli calisan 4-20 ma cihazi analog girisle plc ye baglayip, scadaya en az eforla gonderip trendleri kaydetmek?

Database olaylarinda ilk database acip sonra move ile bu degeri database e kaydet mumkun mu? Dbw1 i integer olarak tanitmali miyiz?

database kullanmayla ilgili kisa bilgi verebilirseniz sevinirim

tesekkurler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
dediklerinizi yapabilirsiniz ınteger olarak dbw1 ayarlamalısınız scada da ise periyodik kayıt oluşturum saniyede bir kayıt ettirebilirsiniz trend view e atatığnız date değişkenleri ve report fonksiyonu ilede istediğniz verileri sql veri tabanından çekebilirsiniz
 
bence yeterli sayıda satırdan oluşan bir data blok aç ve daha sonra tablo komutları kullanarak data bloğa istediğin şartlarda verini ekle...
diğer seçenek pointer kullanarak program yazmaktır her ikiside olabilir. fakat madem sisteminizde scada var en güzeli orada kayıt almanız olacaktır.
 
Aynen SCADA da yaparsan PLC perfrmansı etkilenmez. Hem SCADA nın temel görevlerindendir data arşivi tutmak. kolayca yapılıyor. WinCC ile yapacaksan nasıl yapacağına dair yardımcı olabilirim.
 
Data block 1 i önceden oluşturursanız opn ile açabilirsiniz. Opn kullanmadan db1.dbw1 e move ile transfer edebilirsiniz. Db1 önceden açılmamış ise create ederseniz veri kaydı yapabilirsiniz.

Scada da doğrudan plc deki piw272 den word bilgi çekebilmeniz mümkün diye hatırlıyorum.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst