Ana kolon hatti ek yapmak?

Katılım
23 Haz 2018
Mesajlar
139
Puanları
6
Marhaba. Ana panoyu pencere altina yerlestirmisler ve nem sorunu var. Panoyu 2 metre yana kaydirmak istiyorum. Kolon hatlari kisaldigi icin bir sorun yok fakat ana kolon hatti yetismiyor.60 metreden 4x10 nyy yer alti kablosu geliyor. Kabloya ek yapmayi dusunuyorum. Kabloyu eksiz uzatmam degistirmem yapmam mumkun degil.
Yapilacak ek binanin icinde kalacak. Ilk aklima recineli muflar geldi. Onlari inceledim. Izalasyonlari guzel ama ekleri zayif gorunuyor. Tirnakli klemens guzel ekleme yapar ama izole etmek lazim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Kablo bina icinde yerden tam koseden cikiyor ve siva ustunden panoya alttan giriyor. Mevcut sonladigi yerde ek yapip 2 metre yatay siva ustu tasimayi planliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.Endorfin35+,bana kalırsa sıva üstü veya sıva altı hangisi uygun olacaksa bir termoplastik kutu içinde klemens ile ek yapın. Şalter veya sigorta koymayın, ileride işletmeciliği sıkıntılı olur.
 
2045_411.100-yeni-4j0hn.jpg

4X16 GİRİŞ 4X16 ÇIKIŞ KOMPAKT EK SETİ 100A 19 TL

Eklerin sıkı olması konusunda biraz takıntılıyım. Araştırırken resimdeki ürünü buldum. Plastik bir kutu içerisinde klemens kullanacağım. Yorumlar için teşekkürler.
 
Dikkatli ve kaliteli klemensle yapıp,proto-
lin tipi malzeme ile yapıldığında sorun ol-
maz.Sn.tknsyn nin uyarısı doğrudur.Fazla
kasmaya lüzum yok bence.
 
Her ek potansiyel bir arıza noktasıdır. Ek yapılacaksa bu eke müdahale kesinlikle kapatılmamalı. Ekte yapılsa kofrada yapılsa küçük bir pano yada buat sistemi ile her zaman müdahaleye açık olması gerekir. Lütfen günü kurtaran işlerden uzk durun ve geleceğe yönelik işler yapın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,666
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst