ALVİTAR 71 PTC BAĞLANTISI YARDIM.

ümit zor

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
108
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar.Bizim çakıl eleme tesisimizde 45 kw sıglon adını verdiğimiz bir motorumuz var.Motor 3. defa yandı sebebini çözemedim.Motoru açtığımızda sargıların kavrulmuş olduğunu gördük.1. sorum şu,motorumuz atv 71 sürücü ile çalışıyor ve 40 hz. de çalışıyor.Normalde motor frekansı 50 hz.Bu durum motorun ısınmasında etken olabilir mi?Motorun hızını yükselltiğimde sürücünün akım sınırını aşıyor ve alarm veriyor.Sürücü akım sınırı 90 Amper.2. sorumda ben motoru sardırırken ptc koyduruyorum.sürücüye ptc yi nasıl adapte etmem gerekiyor?Yardımcı oluranız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.Herkese kolay gelsin.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
09032014206.jpg

pek altivar 71 kullandığımız yok ama somove ile baktığımız zaman default olarak lı6 ptc girişi olarak gozukuyor parametrelerinidee cektim belki işine yarar
 
Harici bir PTC rölesi al 220 VAC yada 24VAC beslemeli PTC nin kontak ucundanda invertörün kumanda fazını geçir olsun bitsin invertörden ayarlıyacağım diye uğraşma en basit çözüm bu ayrıca PTC röleleri pahalı şeylerde değildir. Diğer bir yoluda sardırdığın motora PTC değil PTO taktır. PTO sana sanki PTC rölesi invertörün içine gömülüymüş gibi bir kuru kontak verecektir. Bu kuru kontaktan invertörün kumanda fazını geçir olsun bitsin. İyi çalışmalar.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Harici ptc röle elimde var zaten o konuda sıkıntı yok.Ben kullanmış olan varsa öğrenmek açısından iyi olur diye düşünmüştüm.Ama pto hiç kullanmadım.Bunda öğrendiğim iyi oldu.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Harici ptc röle elimde var zaten o konuda sıkıntı yok.Ben kullanmış olan varsa öğrenmek açısından iyi olur diye düşünmüştüm.Ama pto hiç kullanmadım.Bunda öğrendiğim iyi oldu.

PTO rölesini tarif ederken (sanki PTC rölesi invertörün içine gömülüymüş biri bir kuru kontak verecektir) yazmışım. Doğrusu (sanki motorun içine PTC rölesi gömülüymüş gibi bir kuru kontak verecektir) olmalıydı. Düzeltiyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,366
Mesajlar
917,038
Kullanıcılar
450,237
Son üye
tekogulyunus

Yeni konular

Geri
Üst