Altarnatör Saran veya Satan Var mı?

sevsay

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhabalar,

Tarlamda bulunan dereden, su çarkı kullanarak elektrik ihtiyacımı karşılamak istiyorum. Yazın hafta sonu kullanacağım, prefabrik bir evim bulunuyor. Bu evin içerisinde televizyon, buzdolabı, evin aydınlatılması(tamamen led) ve bahçenin aydınlatılması için kullanılacak.

Derenin akışı gayet iyi, yaz kış su hep akıyor. Bu su çarkında kullanmak üzere altarnatör ihtiyacım bulunuyor, küçük devirlerde yüksek akım alabileceğim bir altarnatör için fiyat araştırması yapıyorum.

500 devir, 3 ile 5 kava enerji üreten altarnatörün maliyeti hakkında bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

Bulunduğum il Bursa.

Ekleme;

Altarnatörden aldığım enerjiyi 220 volta sabitlemek için voltaj regülatörü kullanmak, en mantıklısı olarak görünüyor. Bu konuda da akıl verecek kişiler varsa, çok memnun olurum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
güzel arkadaş, hz google alternatör yazdın mı sana onlarca seçenek sunacaktır. ben dahil benim gibi akıllı olanlar sana bir yığın tavsiyede bulunacak onu al şunu al bunu kullan diyecektir... ama o dereden akan suyun ortalama debisini bilmeden hangisi sana uygundur kimse bilemez. ilk önce o deredeki suyun debisini ölçmen lazım ki elimizdeki bu bilgiye göre şu devirde şu güçteki bir alternatör senin işini görsün diyebilelim. lütfen debi bilgilerini bizimle paylaşınız
 
Derenin debisini nasıl ölçerim bilemiyorum fakat, aynı dereden elektirik üretenler mevcut.
 
benim kafamdakiler ne kadar doğru bilemem, en ilkel olanı sifonlama yapıp bir kovaya varile dolan suyun miktarı ve zamanını ölç derim. ayrıca etrafta kullananlardan kapasite bilgisi rica edip öğrenebilirsiniz. kaç kw kaç devir alternatör kullanıyorlar diye
 
Aldım bilgiyi o kişilerden, ilk mesajımda da o yüzden 500 devir ve 3 ile 5 kava dedim.
 
Raftan dükkandan aldığın alternatirle olmaz elk uretemezsin! Donusturulmesi, mıknatıs eklenmesi gerekir, Sn. @ŞEF in (kulakları çınlasın tekrar anmis olayım) açtığı rüzgar türbini konularına bakabilirsiniz veya iyi kötü ilgi ve merakınız varsa motor dinamo nedir parçaları farkları nedir araştırınız. (Doğru) Bilginin fazlasının zararı olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst