Akım koruyucu priz farkları?

Binada paratöner varsa,T1 + T2 Tipi yıldırım
darbe koruyucu kullanmak şart.Buna ila -
veten,düşük / yüksek gerilim koruyucular
kullanmakta yarar var.Yıldırım darbe koru-
yucuların sağlıklı görev yapabilmesi için,
bina topraklama direncinin < 2 ohm
,paratöner topraklama direncinin < 5 ohm ve topraklamalar arasına özel Parafudr ! konularak eşpotansiyel dengeleme yapılmalıdır.
Bu tedbirler alınmazsa,yapılan masrafların
çözüm olacağına söz verilemez.Ekteki
malzeme,temel topraklama,paratöner
iniş iltkeni arasına bağlanması gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • Bina - Paratöner iniş birleştirme.pdf
    207.8 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20220628_234027.jpg
    IMG_20220628_234027.jpg
    139 KB · Görüntüleme: 3
  • T1 + T2 PARAFUDR.pdf
    346.5 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Binada paratöner varsa,T1 + T2 Tipi yıldırım
darbe koruyucu kullanmak şart.Buna ila -
veten,düşük / yüksek gerilim koruyucular
kullanmakta yarar var.Yıldırım darbe koru-
yucuların sağlıklı görev yapabilmesi için,
bina topraklama direncinin < 2 ohm
,paratöner topraklama direncinin < 5 ohm ve topraklamalar arasına özel parafudr ! konularak eşpotansiyel dengeleme yapılmalıdır.
Bu tedbirler alınmazsa,yapılan masrafların
çözüm olacağına söz verilemez.Ekteki
malzeme,temel topraklama,paratöner
iniş iltkeni arasına bağlanması gerekir.
Sn. @sami inci paratoner topraklama direncinin maksimum 10 ohm olduğu söyleniyor. Bu doğru mudur? Bunla alakalı bir yazı okumuştum ama EMO'nın yayınladığı değil.
Kaynağı ek olarak bırakıyorum;
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    13.4 KB · Görüntüleme: 1
BB yönetmeliklerinde < 10 ohmdur.Mev simsel değişiklikler düşünülerek,< 5 ohm yapılmasında yarar var.Ayrıca,ölçü -
mün,her yıl,birer ay atlamalı ! yapılması gerekir.Değer ne kadar küçük olursa,de-
şarj süresi o kadar azalır.Bu değerin çok
yüksek olması,tesisattaki AG parafudrla-
rın patlamasına sebep olur.Başka yerler-
de de bahsettiğim üzere,parafudrların sağlıklı çalışabilmesi için,bağlı olduğu noktalardaki topraklama direncinin < 2
ohm olması,ciddi üreticiler tarafından
istenmektedir.
 
Son düzenleme:
@arkaplan @sami inci @NevzatEke @Erhan_TR
Abiler çok sağolun ne güzel cevaplar vermişsiniz soruma. Ben zaten kendim için değil bir tanıdığımız için alacağım bana araştırır mısın dediler ben de araştırıyorum. Ben zaten çok koruma yapmayacağını tahmin ediyorum. Ben 17 yaşındayım birkaç yıldır elektronik ve yazılımla uğraşıyorum. Sadece kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum. Öyle çok bilgili değilim ama tahminimce bunların içinde varistor sigorta olan basit bir devre vardır hafif dalgalanmada atıyordur. Büyük bir sorunda hiçbir işe yaramaz. Zaten takılacak apartmanda paratoner var, iyi sigorta sistemi var, topraklaması iyi, şehir merkezinde bu evde zaten dalgalanma ne kadar olacak. Birkaç evde görmüşler ve dolabı aldıkları yerden önermişler. (O evler de zaten köy. Cihazlar yanıyor diye herkese satmışlar. Ama oralarda sorun köyün nötr hattı çok sıkıntılı. Çift faza dönüyor. Sadece akım korumayı değil tüm cihazları yakıyor.) Benim niyetim onlar almak istiyorlar en azından taktıkları gibi bozulan birşey almasınlar. Onlarında içi rahatlasın. Ama o kadar güzel cevaplar vermişsiniz ki insanı sorup soracağına pişman ediyorsunuz. Bu forumda önceden de aynı sorunu yaşadım şimdi de. Neden böyle yapıyorsunuz anlamıyorum. Siz tecrübeli insanlarsınız diye size soruyorum. Her yerde Joule değeri ne kadar yüksek olursa o kadar güvenilir, dayanıklı olduğunu okudum. Ondan öyle yazdım. Tekrardan hepinize teşekkürler. Forum hesabımı da kapatıyorum zaten. Sağlıcakla kalın.🖐
.
 
Son düzenleme:
@arkaplan @sami inci @NevzatEke @Erhan_TR
Abiler çok sağolun ne güzel cevaplar vermişsiniz soruma. Ben zaten kendim için değil bir tanıdığımız için alacağım bana araştırır mısın dediler ben de araştırıyorum. Ben zaten çok koruma yapmayacağını tahmin ediyorum. Ben 17 yaşındayım birkaç yıldır elektronik ve yazılımla uğraşıyorum. Sadece kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum. Öyle çok bilgili değilim ama tahminimce bunların içinde varistor sigorta olan basit bir devre vardır hafif dalgalanmada atıyordur. Büyük bir sorunda hiçbir işe yaramaz. Zaten takılacak apartmanda paratoner var, iyi sigorta sistemi var, topraklaması iyi, şehir merkezinde bu evde zaten dalgalanma ne kadar olacak. Birkaç evde görmüşler ve dolabı aldıkları yerden önermişler. (O evler de zaten köy. Cihazlar yanıyor diye herkese satmışlar. Ama oralarda sorun köyün nötr hattı çok sıkıntılı. Çift faza dönüyor. Sadece akım korumayı değil tüm cihazları yakıyor.) Benim niyetim onlar almak istiyorlar en azından taktıkları gibi bozulan birşey almasınlar. Onlarında içi rahatlasın. Ama o kadar güzel cevaplar vermişsiniz ki insanı sorup soracağına pişman ediyorsunuz. Bu forumda önceden de aynı sorunu yaşadım şimdi de. Neden böyle yapıyorsunuz anlamıyorum. Siz tecrübeli insanlarsınız diye size soruyorum. Her yerde Joule değeri ne kadar yüksek olursa o kadar güvenilir, dayanıklı olduğunu okudum. Ondan öyle yazdım. Tekrardan hepinize teşekkürler. Forum hesabımı da kapatıyorum zaten. Sağlıcakla kalın.🖐️
Her işte bir hayır.. Artık joule'ün ne olmadığını biliyorsun..
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst