Akımı PC' İŞLEME

doganncanh

Üye
Katılım
15 Ağu 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
27
Arkadaşlar Merhaba;
Bitirme projem için evdeki eşyaların çektiği akımları ölçüp wifi ile pcde görmem gerekiyor.
Ne kullanmam gerekir bunun için yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
https://www.hepsiburada.com/uni-t-ut61e-dijital-multimetre-olcu-aleti-pm-HB0000097G6W

Bu üründe RS232 çıkışı var içinde pc program kurulum cd'si var. İstediğin verilerin kaydını alıp görebilirsin. Bende 61B modeli var onda da aynı özellikler var ama hiç denemedim daha. Linkteki 61E true rms özellikli. 10A'e kadar akım ölçebilirsin. Bu özelliklerde pensampermetre şeklinde olan ölçü aletleri de vardır ama onlar muhtemelen çok daha pahalıdır.
Verileri illa da wi-fi ile aktarman gerekiyorsa işin daha zor.
 
acs712 ic si var,akım ölçmede kullanılıyor,analog bilgi cıkarıyor.herhangibir micro islemcide analog digital donusumu yapıp,wifi modul(hlk rm-04 vs gibi) ile bilgi transferini saglayabilirsin.

Baska bir alternatif ise cihazı besleyen akımı dusük direncli yüksek watlı bir direncden gecirip,direnc üzerindeki voltajı yine analog digital dönüstürücü ile okuyarak (veya avometre ic leri ile) wifi modul üzerinden iletebilirsin.
en kolayı acs712 ic.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,309
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst