Akıllı Ev Otomasyonu Soruları

Binchly

Üye
Katılım
29 Tem 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,

Evimde akıllı ev otomasyonu kurmak istiyorum ve aklıma takılan sorular var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sorularım;

1-Beyaz eşyalar ve diğer cihazlar için ( klima,panjur) nasıl kablolama yapmak gereklidir ?
2- Araştırmalarımın neticesinde her cihaz için bir odada sigorta bulundurmayı düşünüyorum ama durum şu ki ben bu cihazları hepsini bir panoda topladım ne ile onları kontrol edicem ?
3-Raspberry Pi ,Arduino gibi kartlara baktım tamam bi hosting kurulup ethernetle internete bağlarsam onları yaparım.Yazılım bilgim var. Ama raspberry pi kartına nasıl bağlıycam pinler bu kadar fazla akımı kaldırmaz ve devre kartı yanar ?
4- Kablolamada kullanılan kablolar normal bakır kablolar mı ?
5- Bu iş için bir program veya yazılım yazıcaksam ne için yazıcam ?

Özetlemek gerekirse ben cihazlardan gelen kabloları bir panoda topladım bu panoyu nasıl programlayabilirim ? Yardımcı olmazı bekliyorum.

Sevgilerimle,
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Raspberry pi nin kontak çıkışi 5 volt.sen evindeki ornegin klima 220 volt.5volt dc röle alacaksın role uzerinden çalıştıracaktır.
Röle nedir nasıl bağlanır bu konuları forumdan ve int arastirsbilirsin.
Raspi pc nin çıkışlarını android linux Windows sistemlerinden kontrol edebilirsiniz .
Panoyu nasıl programlayacagini bilmiyorum[emoji2]

Sent from my M1453 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
_weron_ Yanıtın için teşekkür ederim.

Raspberry pi ile bir ara ilgilenmiştim. Programlama konusunda sıkıntı yaşamam. Şimdi tam olarak şemayı anlamam gerekli. Roleye interntte şimdi baktım youtube dan da gördüm aynen yapmak istediğim o tür bir şey. Şimdi bu roleye 220 V normal elektriği bağlayacak mıyım devre nasıl olucak ? Ve de yüksek gerilimde raspberry pi nin yanma ihtimali var mı ?
 
Hazır satılan röle kartları var 4 8 16 li şeklinde.
Rolelerin bobin gerilimi 5 volt olucak.Rolenin com ucuna 220 faz gireceksin yani sigorta çıkışını.No ucuna da baglican cihazın fişini kesip kahve ucu gireceksin.diger kalan renkler mavi nötr Şebeke notrne sarı yeşil toprak.raspberry nin yüksek voltajla alakası yok sadece çıkışlarıyla yani 5 volt luk roleyi sureceksin .220 volt Rolenin kontaklar linda olucak.

Sent from my M1453 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Röleleri doğru seçmeniz gerekli. Röle bir anahtar gibi çalışacaktır ancak röle çektiği zaman uzun süre üzerinden geçecek olanm akım rölenin ömrünü kısaltabilir. Prototipleme için her tür röle ile yapılabilir ancak gerçek uygulamada doğru röle seçimi gerekir. Ayrıca röle nin üzerinden geçecek akıma göre röle seçmek gerekebilir. Örneğin kahve makinesi ile bir lamba'ya aynı röleyi kullanmak sorun olabilir.

Kolay gelsin.
 
Silikon kontrollü anahtar kullanman daha mantıklı. Çünkü, rölenin her çekip bırakması kontaklarda arka yol açar, her röle ile her cihazı kontrol edemezsin çünkü kontakların dayanabileceği akım bellidir, bu yüzden röleyle kontaktör sürmen gerekebilir. Ancak örneğin BTA41 triyak ile (tanesi 7 tl) tüm ev cihazlarını sürebilirsin. İnternetten izole triyak devresi olarak aratırsan birçok örnek bulabilirsin.

** TT ile mobilde **
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst